Almanya'da "ırkçı kürekçi" şoku yaşanıyor

Almanya'da "ırkçı kürekçi" şoku yaşanıyor

Neo-Nazi cinayetlerinde yetkililerin ihmali olup olmadığına dair soruşturmanın sürdüğü Almanya’da bu kez “ırkçı kürekçi” şoku yaşanıyor. Olimpiyatlara katılan sekiz tek kürek takımının üyesi Nadja Drygalla’nın aşırı sağcı gruplarla ilişkisi olduğu ortaya

 

Londra Olimpiyatları’nda bir ırkçı sporcu skandalı da Alman takımında yaşandı. Kadınlarda sekiz tek kürek takımı üyelerinden Nadja Drygalla’nın, yaşadığı Rostock kentindeki aşırı sağcılarla ilişkisi olduğu ortaya çıktı. 23 yaşındaki Drygalla’nın geçen yıl Rostock Milliyetçi Demokrat Parti (NPD) adına yerel seçimlerde başkan adayı olan bir parti yöneticisi ile birlikte olduğu, bazı yayın organlarına göre ise bu kişiyle evli olduğu öne sürüldü. Bu kişinin aynı zamanda “Ulusal Sosyalistler Arkadaşlığı” adlı aşırı sağcı grubun başkanı olduğu ve bu grubun internet sitesine düzenli olarak yazdığı ifade edildi. Nadja Drygalla’nın Alman Olimpiyat Komitesi ve Kürek Federasyonu üyeleri ile yaptığı toplantı sonrası takıma zarar vermemek için Almanya’ya dönmeye karar verdiği açıklandı.

Polislikten uzaklaştırılmış

Alman sekiz tek kürek takımının üyesi Drygalla hakkında ortaya atılan iddiaların yeni olmadığı da ortaya çıktı. Geçtiğimiz yılın mart ayında genç sporcunun neo-Nazi gruplarıyla birlikte olduğu haberleri yerel gazetelerde yer almış. Bu haberlerden kısa bir süre sonra Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde polis olarak görev yapan Draygalla, amirlerinin baskısıyla görevinden uzaklaştırılmış. Genç sporcunun, internette ırkçı oldukları açıkça belli olan kadınlarla birlikte poz verdiği resimleri de bulunmasına rağmen Olimpik takıma alınması tartışılıyor.

Karar bu ay verilecek

Nadja Grygalla ve takımı Olimpiyat sekizler tek kürek yarışmalarında elemeleri geçememişti. Alman Kürek Federasyonu konuyla ilgili kararı Olimpiyatlar sonrasında, bu ay içinde vereceğini açıkladı. Başkan Siegfried Kaidel yayınladığı basın açıklamasında sporcuyla karşılıklı olarak görüşüp olayı değerlendireceklerini belirtirken, bu toplantı sonrasında duruma göre sert yaptırımlar uygulanacağı ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.