Irkçı Partiden Ültümatom gibi seçim vaadi

Irkçı Partiden Ültümatom gibi seçim vaadi

İsveç'te seçimlere iki haftadan kısa bir süre kala, Yabacılara sert tavırlarıyla oy toplamaya çalışan ırkçı parti İsveç Demokratlar seçim vaadlerini açıkladılar

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM

İsveç’te 19 Eylül’de yapılacak genel ve yerel seçimler öncesi partiler seçim manifestosu yayınlayarak seçim vadelerini bir bir sıralıyorlar.

İsveç kamuoyunda ‘yabancı düşmanı’ olarak algılanan ve her türlü platformda yabancıların haklarını tırpanlayacaklarını söyleyen İsveç Demokrat (Sveriges Demokratiet) parti merakla beklenen seçim manifestosunu açıkladı.

99 madde de İsveç’i değiştireceklerini belirten Yabancı düşmanı partisi İsveç Demokratlar, Yabancıların büyük birçoğunu ülkeden atarak, İsveçlilere İş imkânı sağlayacaklarının sözünü verdiler.

Danimarka’da ki bazı uygulamaları örnek alarak hareket edeceklerinin altını çizen İsveç Demokratlar, İsveç’te Müslüman bayanların kullandığı başörtüsünü yasaklayacaklarını seçim manifestolarında deklare ettiler.

SAĞ VE SOL BLOG İŞBİRLİĞİ YAPMAYACAK

Geçenlerde Ramazan Ayı dolayısı ile Müslümanlara iftar yemeği veren, ana muhalefet Sosyaldemokrat partisinin Genel başkanı Mona Sahlin, seçimleri kazandıkları takdirde hükümeti kurma çoğunluğuna ulaşamasalar bile, Yabancı düşmanı İsveç Demokrat parti ile iş birliği yapmayacaklarını, gerekirse sağ blog’dan yardım isteyeceklerini belirtmişti.

Bu konuda sağ blog partilerinden de aynı çerçevede bir açıklama geldi. Sol blog partileri gibi düşündüklerini ifade eden Sağ liberal (Moderat) partisi Genel başkanı ve İsveç başbakanı Frederik Reinfeldt’te her ne olursa olsun kesinlikle Yabancı Düşmanı olan İsveç Demokratlarla İşbirliği yapmayacaklarının altını çizdi.
 

Etiketler :