İş kazasının ekonomiye maliyeti 44 Milyar TL

İş kazasının ekonomiye maliyeti 44 Milyar TL

Adıyaman Genç İşadamları Derneği, esnaf ve işadamlarına yönelik ‘Değişen Yasalar Işığında Bilinmesi Gerekenler ve Kosgeb Destekleri’ konulu panel düzenledi.

Sultangazi 50.Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan AGİD Başkanı Ahmet Oral, tamamen gönüllülük ilkesiyle hareket ettiklerini belirterek, “Amacımız genç işadamı ve girişimcileri bir çatı altında toplayarak, iş dünyası, siyaset ve ekonomi gibi alanlarda bilgi alışverişini sağlamaktır. Yeni bir projeye daha başlayacağız. Adıyaman Valimiz Mahmut Demirtaş’la görüştük. Adıyaman’da AGİD Hatıra Ormanı oluşturacağız” dedi.

İş’te Adıyaman Dergisi Yayın Yönetmeni Abdurrahman Fidancı’nın moderatörlüğünde yapılan programın ilk konuşmacısı olan KOBİ Uzmanı M.Kemal Güzelyurt, KOSGEB destekleri hakkında bilgi verdi. Çalışan OSGB İş Güvenlik Uzmanı Ali Öztürk, 2010 yılında iş kazalarında en yüksek ölüm oranının 264 ile “Bina İnşaatı” faaliyet alanında olduğunu, bunu 133 ile Kara Taşıma ve Boru Hattı Taşımacılığı, 107 ile Bina Dışı yapıların inşaatı, 104 ile Özel İnşaat faaliyetlerinin izlediğini söyledi. 2010 yılında 62.963 iş kazasının yaşandığını belirten Ali Öztürk, SGK verilerine göre 2010 yılı cari fiyatlarla iş kazası meslek hastalıklarının toplam maliyetinin 44 Milyar TL olarak tahmin edildiğini vurguladı. İşyeri Hekimi Uzman Dr Ahmet Öztürk de, işverenlerin çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduklarını ve bütün işyerlerine, Risk Değerlendirme zorunluluğunun getirildiğini söyledi.

 

AGİD Hukuk Komisyonu Başkanı Av. İbrahim İnan ise, üretimden tahsile hukuki süreç, icra hukuku, kıymetli evrak hukuku, değişen çek yasası, sözleşme hukuku ve yeni ticaret kanunu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Program, plaket takdiminin ardından çiğköfte ikramıyla sona erdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.