'Tıpış tıpış gidip yemin edeceksin'

'Tıpış tıpış gidip yemin edeceksin'

CHP’nin Abant kampının basına kapalı bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kısa bir konuşma yaparak milletvekillerine “disiplin” mesajları verdi.

Kılıçdaroğlu’nun basına kapalı bölümde milletvekillerine verdiği mesajlar şöyle:
 
-Biz düşünce kuruluşu değiliz. Burası siyasi parti. Farklı düşüncelerimizi açıklayacağız ama grubun kabul edeceği görüşe uyup parti disiplinine önem vermeliyiz.
 
-Her yurttaşın telefonuna milletvekilleri cevap verecek. Kahveye gidin ama sadece CHP’lilerin kahvesi olmasın.
 
-Komisyonlardaki çalışmalara önem vereceksiniz. Medyaya çıkacağım diye özel çaba göstermeyeceksiniz.
 
-Seçim bölgenizde herkesin sorunlarını araştırın ve onu parlamentoda dile getirin. Gündeme gelen her şeye karşı çıkmayalım. Ama sırf uzlaşma adına her şeye evet demeyeceğiz.
 
Toplantıda Adıyaman Milletvekili Salih Fırat “Sadece tutuklu vekillerle gündemdeyiz. Tabii ki arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımıza sahip çıkacağız ama sadece bu konu gündemde tutulmamalı” dedi. Kürt sorunu konusunda ayrı bir toplantı yapılmasını isteyen Fırat, “Kürtler ve güneydoğu konusunda politika geliştirilmeli. Kürtlerin sorunlarını ön planda tutmalıyız. Güneydoğu’dan tek ben geldim, başka vekil yok” Fırat “Başbakan’ın her sözüne yanıt vermemeliyiz. Halk bize bunu söylüyor” önerisi getirdi.
 
Başkan dönmüyor
 
Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da toplantıda “Partide disiplinsizlik, güvensizlik ve saygısızlık var. Genel merkez ve PM’den en alt tabakaya kadar disiplinsizlik sürüyor. Parti grubunda alınan kararı herkes uygulamalı. Uymayanlara disiplin işlemeli” dedi. Belediye başkanlarının milletvekillerinin telefonuna çıkmadığını da söyleyen Akar, “Bakanlar bile çıkıyor. Bakanlar dönüyor. Bizim başkanlar ne cevap veriyor ne de dönüyor” diye konuştu.
 
Tanrıkulu’na eleştiri
 
Toplantıda bazı vekiller “Tezkereye evet oyu veriyoruz ama genel başkan yardımcımız çıkıp kara harekatına karşıyız diyor bu nasıl parti disiplini?” diye sitem etti. Melda Onur da “Tezkere oylamasında grubun kararının ne olduğunu anlayamadık. Önceden bilgi verilseydi, evet oyu kullanmaz, oylamaya girmezdim” dedi. Bir milletvekili de “Tezkerede sözcümüz Faruk Loğoğlu kalkana karşı değiliz diyor. kalkana karşı yürüyüş yapıyoruz, çelişki değil mi?” siteminde bulundu.
 
‘Tıpış tıpış yemin edeceksin’
 
Edinilen bilgilere göre, milletvekillerin çoğunluğu yemin etmeyen Mersin Milletvekilli İsa Gök’ü eleştirdi. Bazı milletvekilleri, “Arkadaşım, genel başkan bile yemin etti ancak hala grup kararı diyorsun” ve “Tıpış tıpış yemin edeceksin” dedi. Gök ise, “Yemin edilmemesi için grup kararı var ama yemin edilmesi için yok. Dolayısıyla benim parti disiplinine aykırı hareket ettiğim eleştirisi doğru değil. Tutuklu arkadaşların arkasında durmamız gerekiyor” yanıtını verdi. Gök, “Haftaya yemin edeceğim çünkü vekilliğim düşme noktasında” diye de ekledi.
 
VATAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum