İşbirlikçi Medya

İşbirlikçi Medya

Fransa’dan gelen 305 başvuruyu anında dikkate alıp yaptırım uygulayan Twitter, yargı yoluyla karar alan Türkiye’ye ise ayak diredi. Malum medya ise Türkiye'yi dikkate almayanlara destek verdi.

17 Aralık tarihinden sonra “fitne ocağı” haline gelen Twitter’ın mahkeme kararıyla kapatılması paralel ve kartel medyasını rahatsız etti. Twitter’ın kapatılmasını fırsata dönüştürmek isteyen malum medya dün “Kuş” manşetleri atarak Türkiye’yi dünyaya rezil etmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

CEMAAT TÜRKİYE’Yİ REZİL ETME PEŞİNDE

Özel hayata ilişkin montaj ses kayıtlarının yayınlandığı bir mecra haline gelen sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın kapatılması Ak Parti karşıtlarını tedirgin etti. Twitter aracılığıyla her türlü iftirayı atanlar, Twitter’ın kapatılmasının ardından durumu oy avcılığına çevirme gayreti içerisine girdiler. Muhalif gazeteler dünkü sayılarında Twitter’a erişimin engellenmesini büyük puntolu başlıklarla okuyucularına duyurdular. Gülen Cemaatinin amiral gemisi Zaman, “Twitter yasağına tepkiler çığ gibi” manşeti atarak tüm ülkenin engellemeye karşı olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan’ın hedef alındığı haberde Twitter’daki hükümete yönelik gerçekleştirilen hakaretleri görmezden geldi. Engellemeye dünyadan da büyük tepkiler olduğu belirten Zaman, Hıristiyan Avrupa’yı örnek gösterdi. Cemaatin Bugün gazetesi ise “Utandıran yasak” manşetiyle Twitter fitnesine sahip çıktı. Haberin detaylarında verilen karikatürlerle de Başbakan’a ağır hakaretler edildi.

KUŞ’UN ENGELLENMESİNE ADETA SEVİNDİLER

Kartel medyasının irisi Hürriyet gazetesi ise engellemenin kısa sürede aşılmasını mutluluk verici olarak değerlendirdi. “Kuş uçtu” manşeti atan gazete, hukuki engellemenin vatandaşlar tarafından nasıl delindiğini anlattı. Kendince Twitter’ın engellenmesini ti’ye alan Hürriyet, Başbakan’ı karikatürlerle aşağıladı. Twitter engellenmesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından delindiğini yazan söz konusu gazete Hükümet ile Gül’ün karşı karşıya geldiğini belirtti. Gazete ayrıca “Paylaşma Hürriyeti” adı altında kampanya başlatarak vatandaşları isyana davet etti. Ulusalcıların gazetesi Cumhuriyet de “Kuş’a yenildi” diyerek Türkiye’nin 3. dünya ülkesi haline geldiğini savundu. Avrupa ülkelerinden gelen tepkileri de sayfaları da taşıyan gazete, “Yasak ödlekçe” diyen Avrupalı siyasetçilerin Türkiye’yi kötülemelerinden sevinç duydu.

GAZETELER HUKUKUN NASIL DELİNECEĞİNİ ANLATTI!

“Kuş zaptedilemez” manşeti atan Radikal gazetesi, Türkiye’nin yasaklar ülkesi haline geldiğini ileri sürdü. Hükümetin almış olduğu kararın ülkemizi uluslararası arenada kötü bir duruma soktuğunu belirten Radikal, yasağın nasıl delineceğini de okuyucularına duyurdu. Habertürk ise, “Kuşlar susmadı” sürmanşetini attı. Haberde Twitter yasağını delen kişilerin eleştirilerine yer verdi. Cemaatin Truva atı Taraf gazetesi ise Twitter engellemesi sonrasında Başbakan Erdoğan’ın TT olduğunu söyledi. Twitter’ın kapatılmasının dünyayı ayağa kaldırdığını iddia eden gazete, yasağı delen Ak Partililerin sözlerini manşete taşıdı.

SÖZCÜ’DEN AĞIR HAKARET

Sözcü gazetesi ise her zamanki gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan hakaretlerini sürdürdü. Erdoğan’ı cellâda benzeten gazete, “Ali kıran baş kesen” manşetini attı. Gazete, Twitter’ın kapatılmasından sonra sıranın Facebook ve Youtube’da olduğunu öne sürdü, Twitter’a nasıl girilebileceğini anlattı. CHP’nin Yurt gazetesi ise siyah bir sayfa ile karanlıklar ülkesi haline geldiğimizi belirtti. Posta gazetesi de BDP’nin Nevruz kutlamalarının serbest Twitter’ın yasak olmasını eleştirdi. Gazete kapatmanın hukuksuz olduğunu savunarak Ak Parti’yi suçladı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.