İşgal askerlerinden kuşatma

İşgal askerlerinden kuşatma

İşgal güçleri Irak Burin köyünü kuşatarak protesto gösterilerini önlemeye çalışıyor.

Siyonist işgal askerlerinin Batı Yaka’nın Nablus şehrine bağlı Irak Burin köyünü kuşatıp bütün giriş ve çıkışlarını kapattığı belirtildi.

 

Köy halkı Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün sabah erken saatlerde köye baskın yapan ve köyü kuşatan işgal askerleri köyün giriş ve çıkışlarını kapattı. Gazetecilerle yabancı dayanışmacıları köye sokmadıkları gibi köye yaklaşıp görüntü almalarına da mani oldular. Köyün içinde ve dışında onlarca aracı durdurup içindeki yolcuları güneşin altında tutup arama yaptılar”.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan köy halkı ayrıca şöyle dedi: “Siyonist işgal ordusu, Filistinlilerin toprakları üzerinde inşa edilen yerleşim birimlerini protesto etmelerini engellemek için her Cumartesi bölgeyi askeri bölge ilan edip köyü kuşatıyor ve köye giriş çıkışları engelliyor”.

Diğer taraftan Filistin halkıyla dayanışmak için Batı Yaka’ya gelen İsveçli üç dayanışmacı işgal güçleri tarafından sınır dışı edildi. Batı Yaka’dan Kudüs’e geçen üç dayanışmacıyı gözaltına alan işgal askerleri, dayanışmacıları havaalanına götürüp yedi saat sorguladıktan sonra uçakla ülkelerine gönderdi.

Etiketler :