İşgalciyi Durduracak Soylu Seçenek

İşgalciyi Durduracak Soylu Seçenek

Filistin Hükümeti: “İntifâda, İşgalciyi Durduracak Soylu Bir Seçenektir”

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, Yahudileştirme faaliyetlerinin ve ihlallerin artış gösterdiği bir dönemde Filistin halkını ve kutsal değerlerini küçük görme haline son vermek için intifâdanın soylu bir seçenek olduğunu söyledi.

Filistin Hükümeti haftalık olağan kabine toplantısının ardından akşam geç saatlerde konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya yönelik tehditlere karşı koymak için Filistinli gruplar arasında işbirliği ve diyalog çağrısı yapıldı.

Dolaylı veya doğrudan işgalciyle tüm görüşmelerin durdurulması gerektiğini ifade eden Filistin Hükümeti, Siyonist işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonuna da son verilmesini istedi.

Ramallah’taki Fetih yönetiminin Batı Yaka halkının Kudüs ve Mescidi Aksa’ya destek vermesini engellemesini eleştiren Filistin Hükümeti, “Bu, güvenlik birimleri Amerikalı General Keith Dayton’dan emir alan yönetimin işgalciyle işbirliğinin apaçık delilidir” dedi.

Filistin halkından mümkün olan her türlü yolla öfkelerini dile getirmelerini isteyen Filistin Hükümeti, Siyonist işgalcinin Kudüs’ü Yahudileştirmesine ve kentin İslami çehresini değiştirmesine izin verilmemesi çağrısında bulundu.

Arap ülkelerinden de kınamalarla yetinmeyerek Kudüs’e karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini talep eden Filistin Hükümeti, Kudüs halkının direnişinin her türlü şekilde desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Etiketler :