IŞİD ABD'nin hapishanesinde kuruldu!

IŞİD ABD'nin hapishanesinde kuruldu!

Washington Post'un haberine göre IŞİD’in lider kadrosu Irak’taki bir Amerikan hapishanesinde tanıştı.

Washington Post gazetesi, Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı koalisyonun liderliğini üstlenen ABD’ye dair çok çarpıcı bir iddiayı sayfalarına taşıdı. Buna göre, ABD dolaylı da olsa örgütün kurulmasında pay sahibi; zira IŞİD’in lider kadrosu Irak’taki bir Amerikan hapishanesinde tanıştı.

Bucca Kampı’ndan halifeliğe

Washington Post, IŞİD’in kendini ‘halife‘ ilan eden lideri Ebubekir el Bağdadi’nin de aralarında bulunduğu dokuz üst düzey isminin Irak’ta ABD tarafından yönetilen askeri hapishane ‘Bucca Kampı’nda aynı anda tutuklu bulunduğunu yazdı.

Bağdadi’nin yanı sıra örgütün iki numaralı ismi Ebu Müslim el Türkmeni, yabancı savaşçılardan sorumlu Ebu Kasım ve örgütün üst düzey askeri liderlerinden Hacı Bekir de aynı hapishanede kaldı.

Haberin dayandırıldığı terör analizi merkezi Soufan Grubu, bu isimlerin Camp Bucca hapishanesine girmeden önce de radikal fikirlere sahip olduğuna dikkat çekti.

‘Bucca, sanal bir terörist üniversitesi oldu’

Haberde Andrew Thompson ve Jeremi Suri’nin 1 Ekim’de New York Times gazetesi için yazdığı ‘ABD IŞİD’e nasıl yardım etti‘ isimli makale de hatırlatıldı: “Hapishanede geçirdikleri zaman aşırıcılıklarını derinleştirdi ve takipçilerini arttırma imkanı sağladı… Hapishane sanal bir terörist üniversitesi oldu: en katı radikaller öğretmen, diğer tutuklularsa öğrenci oldu ve hapishane yönetimi buna müdahale etmedi.”

Irak’ın Um Kasr kentindeki Bucca Kampı, ülkenin en kötü şöhrete sahip hapishanesi.

camp-bucca1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.