İki gazeteye 'casusluk' davası

İki gazeteye 'casusluk' davası

IŞİD ile ilgili yapılan gizli toplantının paralelciler tarafından sızdırılan ses kayıtlarını yayımlayan iki gazeteye dava açıldı.

IŞİD'in 13 Mart'ta Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk bayrağının indirilmemesi durumunda yerle bir edileceğine dair açıklama yapmalarının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT müsteşarı Hakan Fidan, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in de aralarında bulunduğu bürokratlar gizli bir toplantı yapmıştı.

Toplantıda saldırı olması durumunda ne gibi önlemler alınması gerektiği masaya yatırılmıştı. 27 Mart günü ise bu gizli toplantının ses kayıtları YouTube sitesinden paylaşılmıştı. Ses kayıtlarının sızdırılması Türkiye'de büyük yankı uyandırmış ve tepki almıştı.

Uyarıya rağmen kaldırmadılar

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) YouTube erişimi hemen engellerken aynı gün Cumhuriyet ve Aydınlık gazetelerinin internet siteleri de ses kayıdını yayımladı. İki gazetede TİB'in uyarısına rağmen kaydı sitelerinden bir gün sonrasına kadar kaldırmadı.

Hatta Cumhuriyet 'Engellemelere rağmen yayınlamaya devam ediyoruz' duyurusu yaptı. Söz konusu kaydın nasıl yapıldığına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürütürken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sorumluluk bölgelerinde bulunan Cumhuriyet ve Aydınlık gazetelerinin internet siteleri sorumluları hakkında soruşturma açtı.

Yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aykut Küçükkaya ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mustafa İlker Yücel ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Şimşek hakkında "Devletin güvenliğine ve siyasal yararına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçu kapsamında dava açıldı. Şüpheliler İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacaklar.

 

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.