El Beşir: 'IŞİD’in arkasında CIA ve Mossad var'

El Beşir: 'IŞİD’in arkasında CIA ve Mossad var'

IŞİD'in arkasında CIA ve Mossad’ın olduğunu söyleyen Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, “CIA ve Mossad’ın bu tür organizasyonların arkasında olduğunu söyledim çünkü bu tarz hareketlerde bulunabilecek bir Müslüman yoktur.” dedi.

IŞİD’in Libya’da 21 Mısırlı’yı katletmesinin ve devamında Kahire yönetiminin örgüte hava harekatı başlatmasının ardından euronews’a özel röportaj veren El Beşir, IŞİD ile mücadelenin ancak ideolojik seviyede başarılı olabileceğini; bu tür silahlı mücadelenin radikalleşmenin önünü açtığını kaydetti.

'BAŞARI ELDE ETTİK'

Ülkesinde uyguladıkları strateji hakkında bilgi veren El Beşir, “Bu konudaki politikamız büyük ölçüde başarılı oldu. Bu genç insanları çok karışık prosedürlerle tutukladıktan sonra düşünceleri hakkında diyalog kurmak için genç akademisyenlerle bir araya getirdik. Ve çoğunu radikal düşüncelerinden döndürme başarısını gösterdik.” şeklinde konuştu.

ARKASINDA CIA VE MOSSAD VAR

Ömer el Beşir El Kaide ve IŞİD gibi terör örgütlerinin nasıl bu kadar büyüdüğü konusunda ise çarpıcı bir iddia da bulundu. El Beşir, “CIA ve Mossad’ın bu tür organizasyonların arkasında olduğunu söyledim çünkü bu tarz hareketlerde bulunabilecek bir Müslüman yoktur.” dedi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.