IŞİD'e darba üstüne darbe!

IŞİD'e darba üstüne darbe!

IŞİD terör örgütü, peş peşe operasyonlarla bazı bölgelerde püskürtüldü.

Irak'ta son 3 ay içerisinde başta Musul, Selahattin ve Diyale illerinde onlarca kent, ilçe, kasaba ve köyü kontrolüne alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, Irak emniyet güçleri ve Peşmerge ordusunun başlattığı operasyonlarla, bazı bölgelerde püskürtüldü. IŞİD, Musul'da bir köyden ve Diyale'de 7 köyden çıkarıldı.

Diyale emniyetinden yapılan açıklamaya göre; IKYB'ne bağlı Peşmerge güçleri ile Arap aşiret militanları, Diyale'nin doğusundaki Kara Tepe Kasabası'na bağlı Ömer Menden, Şermuğ, Birihe, Cafire, Cisat, Bin Aif ve Hadidi köylerine bir operasyon başlattı. Operasyon sırasında 6 IŞİD üyesi öldürüldü. Ömer Menden köyüne giren güçler arama tarama sırasında bol miktarda mühimmat ve cephane buldu. Aynı zamanda aralarında otomatik tüfekler ve tabancaların bulunduğu muhtelif türlerde silahlar, el yapımı bombalar, bomba üretiminde kullanılan bol miktarda ham madde, bombaları patlatmada kullanılan uzaktan kumandalı cihazlar, tıbbi malzemeler, demir kalkanlar ve çalınmış araçlara ait araba plakaları da ele geçirildi.

ÖNCE ABD BOMBALADI, ARDINDAN PEŞMERGE OPERASYON BAŞLATTI

Diğer taraftan IŞİD, Musul'un güneyinde ve Erbil'in 60 kilometre mesafade bulunan Hazer bölgesindeki Hasan Şam köyünden Peşmerge tarafından püskürtüldü. IKYB'nin Musul kolu üyesi Geyat Soreci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün gece yarısından sonra ABD savaş uçaklarının Hazer'de bulunan IŞİD noktalarını bombaladığını, ardından da Peşmerge kuvvetlerinin bu sabah bölgeye karadan geniş kapsamlı bir operasyon başlattığını söyledi. Soreci, operasyon sonrasında Hasan Şam köyündeki çok sayıda IŞİD üyesinin abluka altına alındığını belirterek; "Köyün yüzde 99'u Peşmerge kontrolüne geçti. Abluka altındaki IŞİD militanlarının gün içinde teslim olması bekleniyor" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.