IŞİD Kobani'deki Bazı Köyleri Ele Geçirdi

IŞİD Kobani'deki Bazı Köyleri Ele Geçirdi

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. IŞİD, bazı köyleri ele geçirerek bayrağını dikti.

Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları, 15 gün önce ilçeye saldırı başlattı.

IŞİD KÖYLERİ ELE GEÇİRDİ

Kobani'ye hem doğu, hem de batıdan saldıran IŞİD militanları güzergah üzerindeki köylerin bazılarını çatışarak ele geçirdi ve bayrağını dikti. Çok sayıda köyde yaşayanlar ise IŞİD militanlarının gelmesinden önce evlerini terk etti ve sınırı geçerek Türkiye'ye sığındı.

YPG GÜÇLERİNE SALDIRMAYA BAŞLADI

Köylerin boşaltılmasının ardından ilerleyişini hızlandıran IŞİD militanları, birkaç gün önce Kobani'nin 1-2 kilometre yakınına kadar geldi ve havan topu mermileri ile YPG güçlerine saldırmaya başladı. IŞİD militanlarının saldırısı sırasında ateşlenen havan topu ve silah mermileri ise sınırı aşarak Suruç'un bazı mahallelerine düştü, 1 kişi yaralandı, bazı evlerde hasar oluştu.

isid_443.jpgisid_2213.jpg

SIK SIK PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

Günlerdir çatışmaların adresi olan Kobani, yeni güne de patlama sesleriyle başladı. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Kobani'nin doğu kısmında sık sık patlamalar meydana geldi. Patlamaların ardından vurulan yerleşim alanlarından yükselen dumanlar Türkiye tarafından görülürken, yaşanan bu durum sınır hattında gelişmeleri takip edenleri tedirgin etti.

SINIR HATTINDAKİ ÇADIRLARA ASKERLER YERLEŞTİ

Bu arada sınırın sıfır noktasında bulunan Mürşitpınar Dostluk Parkı'na, geçen günlerde ülkelerinden kaçan Suriyeli sığınmacıların barınması için yapılan çadır kent ise sınırı aşan mermilerin ardından boşaltıldı. Çadırlarda kalan Suriyeliler daha güvenli olduğu için Suruç'taki YİBO ile diğer resmi kurumlara gönderildi. Suriyelilerin boşalttığı çadırlara ise dün geceden itibaren askerlerin yerleştiği görüldü.

SURİYELİLERİN GELİŞİ SÜRÜYOR

Diğer yandan, IŞİD tehdidinden kaçan Suriyelilerin gelişi de devam ediyor. Evlerinden ayrılan çoğunluğu kadın ve çocuk onlarca Suriyeli yanlarına aldıkları birkaç parça eşya ile Yumurtalık bölgesindeki sınır hattından geçerek Türkiye'ye giriş yapıyor. Burada AFAD tarafından kayıt işlemi yapılan Suriyeli ailelerin küçük çocuklarına kızamık aşısı yapılıyor. İşlemi tamamlanan Suriyeliler daha sonra otobüs, minibüs ve kamyonlarla Suruç ilçe merkezine taşınıyor ve burada ya yakınlarının yanına gidiyor, ya da çadırlara yerleştiriliyor. Aynı bölgede Suriyelilerin araçlarının da Türkiye'ye getirilmesine devam edilirken, az sayıdaki Suriyeli ise Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Kobani'ye gitmeyi sürdürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.