IŞİD Kobani'den çekilmeye başladı

IŞİD Kobani'den çekilmeye başladı

Rojava’nın Kobani kentinde, dün akşam ve bu sabah yapılan saldırılarda 25 örgüt mensubu öldürüldü.

Rûdaw'ın geçtiği haberde, ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının bu Sabah Kobani’de gerçekleştirdiği saldırıda, 1’i emir 16 IŞİD’linin öldürüldüğü bildirildi.

Peşmerge Güçleri Komutanı Kaptan Şerwan Spindareyi, koalisyon güçlerinin IŞİD’in 4 mevzisine yoğun hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.

Komutan, Peşmerge Güçleri ile diğer Kürt gruplarla hava saldırılarıyla eşzamanlı olarak harekete geçtiğini belirterek, “Saldırılarda örgütün emiri olan Cundullah Çiçani ve 15 IŞİD’li öldürüldü” dedi.

Spindareyi, Kürt güçlerinin dün akşam düzenlediği saldırı sonucu ise, 8 IŞİD’linin etkisi hale getirildiğini ve çok sayıda silaha el konulduğunu aktardı.

Şerwan Spindareyi, koalisyon güçlerinin desteğiyle birkaç mahalleyi kurtararak, bölgede ilerleme sağladıklarını ve IŞİD’lilerin geri çekilmeye başladığını kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), dün akşam, geçen 3 aylık zaman diliminde IŞİD örgütünün bin 400 kayıp verdiğini açıklamıştı.

Raporda, IŞİD saldırılarında 471 YPG savaşçısı ile 17 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçısının şehit olduğu belirtilmişti.

Kobani’deki savaşta onlarca Kürt sivilin de hayatını kaybettiği, raporda yer almıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.