IŞİD, Organ Ticareti mi Yapıyor

IŞİD, Organ Ticareti mi Yapıyor

IŞİD'in ardı arkası kesilmeyen maddi kaynağıyla ilgili şok eden bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre IŞİD katlettiği cesetlerdeki organların ticaretini yapıyor.

IŞİD'in ardı arkası kesilmeyen maddi kaynağıyla ilgili şok eden bir iddia ortaya atıldı. Bu kez ne petrol ne de başka bir şey. İddiaya göre IŞİD organ ticareti yapıyor. Örgütün katlettiği cesetlerdeki organların eksik olduğu da belirlendi.

IRAK'IN BM TEMSİLCİSİ: ORGAN TİCARETİ YAPIYOR OLABİLİR

Irak'ın Birleşmiş Milletler'deki temsilcisi BM Güvenlik Konseyi'ne IŞİD'in operasyonlarını finanse etmek için organ ticareti yapıyor olabileceğini bildirdi.

"ORGANLARI ALINMIŞ CESETLERE RASTLANDI"

Irak'ın BM temsilcisi Muhammed Elhakim toplu mezarlarda böbrekleri ya da bazı başka organları tıbbi müdahale ile alınmış cesetlere rastlandığını açıkladı. Elhakim konseydeki konuşmasında "Cesetlerin üzerinde organlar alınmış. Bunların araştırılması lazım" şeklinde konuştu.

IRAK'TA OCAK AYINDA TOPLAM 790 KİŞİ ÖLDÜ

Konseyi Irak'ın genel durumu hakkında bilgilendiren Irak temsilcisi sadece Ocak ayında terörizm ve çatışma sonucu Irak'ta toplam 790 kişinin öldürüldüğünü belirtti. IŞİD'in eylemlerine de değinen Elhakim örgütün Irak'ın üçte birini ve Suriye'nin bir kısmını ele geçirerek buralarda şeriat yasalarını uyguladığını dile getirdi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.