IŞİD son durum Kobani bitti 2 ülkede yayılacak!

IŞİD son durum Kobani bitti 2 ülkede yayılacak!

IŞİD son dakikahaberlerine göre Kobani'yi kaybetmesinin ardından 2 ülkede daha teşkilatlanacak İşte o ülkeler...

IŞİD Kobani'yi kaybetmesinin ardından korku saçmaya yine devam ediyor Bu kez başka ülkeler üzerinde planlar yapan kanlı örgüt 2 ayrı ülkede daha teşkilatlarını sağlamlaştıracak. IŞİD'inAfganistan ve Pakistan'da yeni birimler oluşturduğu öğrenildi.

Örgütün Twitter ve video siteleri üzerinden yaptığı açıklamada IŞİD'e katıldığını açıklayan Taliban ve El Kaide mensuplarıyla iki ülkede teşkilatlandığı belirtildi.

TALİBAN SÖZCÜSÜ IŞİD'E BAĞLANDIKLARINI AÇIKLAMIŞTI!

IŞİD, Taliban hareketinin eski sözcüsü olan Hafız Said Han'ı da Afganistan ve Pakistan'daki birimlerinin başına, temsilcisi olarak atadı. Taliban'ın sözcüsü Hafız Said Han, 10 gün önce yayınlanan bir video konuşmasında kendine bağlı gruplarla IŞİD'e katıldıklarını açıklamıştı.

isid1.20150129093222.jpeg 
AFGANİSTAN VE PAKİSTAN'DA NE KADAR IŞİD MENSUBU VAR?

IŞİD'in El Kaide ve Taliban'a da meydan okuyabileceğini savunan bölge uzmanlarına göre, bu iki ülkedeki IŞİD mensuplarının sayısı 30 bin. Ancak bu rakamı abartılı bulanlar da var.

Bu arada Afganistan'ın kuzey şehri Mezar-ı Şerif'te IŞİD'e karşı savaşmak için "Merg" (Ölüm ) adında silahlı grup oluşturuldu.

TIMES: IŞİD LÜBNAN EMİRİNİ ATADI

Times gazetesinde yer alan haberde, IŞİD'in Lübnan'a yeni saldırıları yönetecek bir 'emir' atadığı yazdı.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"IŞİD'in kaçak bir Selefi şeyhi, yeni saldırılar için ilk Lübnan emiri olarak atadığı haberleri geliyor. Bu da örgütün Lübnan'da ilerlemek isteğinin yarattığı korkuyu artırıyor. Şeyh Ahmet Esir'in örgütün Lübnan emiri olarak atanması, IŞİD'in Suriye-Lübnan sınırında, Lübnan topraklarına yaptığı baskından birkaç gün sonra gerçekleşti. Saldırıda sekiz Lübnan askeri hayatını kaybetmişti."

lubnan-emiri-isid.jpg

Gazete, son Lübnan saldırısının, Ağustos'ta yapılan ve 20 Lübnan askeri ve polisinin kaçırıldığı baskından bu yana en ciddi saldırı olduğunu belirtiyor.

Örgütün asker ve polis kaçırma baskınından bu yana Suriye'deki Kalamun Dağları'nda güçlendiği, ılımlı İslamcı örgütlerden çok sayıda katılan olduğu ifade ediliyor.

Lübnan güvenlik merkezi başkanı Abbas İbrahim, bu ay yaklaşık 700 militanın kendi örgütlerinden ayrılarak IŞİD'e katıldığını öne sürüyor.

IŞİD SURİYE'DEKİ POZİSYONUNU GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR!

İbrahim, IŞİD'in Lübnan sınırındaki köyleri ele geçirerek, Suriye'deki pozisyonunu güçlendirmeye çalıştığını ve Esad'a destek veren Hizbullah'ı alt etmeyi planladığını belirtiyor.

Iraklı kaynaklar da, örgütün Diyala'daki mevzilerine düzenlenen operasyonlar sonrasında, IŞİD'in Lübnan, Ürdün ve Suriye'de ilerleme planlarına dair belgelere ulaştıklarını söylüyor.

Belgelere göre IŞİD, bu ülkelere sınır ötesi saldırılar düzenlemeyerek uluslararası koalisyonun Irak ve Suriye'deki ilgisini dağıtmayı hedeflliyor.

Örgüt, Suudi Arabistan sınırında üç güvenlik görevlisinin öldüğü intihar saldırısını üstlenmişti.
Lübnan İçişleri Bakanı Nohad Maçnuk da, Tripoli kentindeki iki bombalı saldırıdan IŞİD'in sorumlu olduğunu söylemişti. 

kobani-son-durum.20150129093526.jpg

KOBANİ SON DURUM: TÜM DÜNYADAN YARDIM BEKLENİYOR!

Dört aydan fazla süredir IŞİD ile çarpışan Kobani'de, grubun kent merkezinden çıkarılmasının ardından bir yandan sevinç gösterileri yaşanırken, diğer yandan kentin bazı köylerinde çatışmalar devam ediyor.

Harabeye dönen kentin yeniden inşası için ise yardım çağrıları yapılıyor.

Kentin doğu ve güney doğu kesimi ağır bombardımandan dolayı tamamen yıkılırken, kentin batı kesiminde ise hayat kısmen devam ediyor.

PYD eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobani'nin inşası için yardım çağrısında bulundu.Kobani kantonu eş başkanı Enver Müslim de kentteki sivillere dikkat çekerek destek çağrısında bulundu. Müslim, Kobani'nin köylerinin kurtarılması için operasyon yaptıklarını da söyledi.

KOBANİLİLERE DÖN ÇAĞRISI YAPILACAK MI?

Müslim, kentte temizlik yaptıktan sonra Kobanililerin dönmesi için çağrı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Müslim, IŞİD'in kenti "işgal planını" bozduklarını ifade ederek, Kobani'nin kurtarılmasında koalisyon güçlerinin yardımının çok önemli olduğunu söyledi.

MAYIN VE BOMBA TARAMASI

Kürt güçleri YPG kentin merkezinde hem asayişi sağlamaya çalışıyor hem de mahallelerde mayın ve bomba taraması yapıyor.

IŞİD'in kentten çıkarılmasının ardından bazı aileler kente geri dönmeye de başlamış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.