IŞİD'çiler Kerkük'e böyle sızmış

IŞİD'çiler Kerkük'e böyle sızmış

IŞİD, üyelerinin Kerkük'e girmek için sahte kimliği kullandığı, hasta numarası yaptığı, kadın kıyafeti giydiği iddia edildi.

Kerkük İlçeler ve Nahiyeler Emniyet Müdürü Serhad Kadir, son dönemde IŞİD saflarında savaşanların gizlice Kerkük'e girdiğini bunu da sahte kimliklerle yaptığını söyledi.

Serhat Kadir, kısa süre önce bu şekilde geçen bazı kişileri gözaltına aldıklarını ve üzerlerinde Hewice nüfusuna kayıtlı eski Irak Ordusu mensuplarına ait kimliklerin bulunduğunu söyledi. Kadir, yapılan araştırmada, bu kişilerin IŞİD’ten kaçıp geldiklerini ve vücutlarında mermi izleri görüldüğünü vurguladı.

Sahte kimliklerle gelen ve Hastanede yakalanan bu şahıslardan bazılarının, hasta numarası yaparak yakalanmamak için ilaç aldıkları anlaşıldı.

Kerkük Emniyet Amiri İdris Refet, “Bu kişiler Kerkük’e girmek için farklı yollar deniyor. Kimisi hasta kartı düzenliyor, kimisi kadın kıyafeti giyiyor, kimisi de öğrenci olduğunu ve okumak için geldiğini söyleyerek kente giriyor. Ancak Kerkük polisinin düzenlediği operasyonlarla bu kişiler tek tek yakalanıyor” dedi.

Emniyet Amiri, bu kişilerin daha çok hastane, otel, askeri nokta ve pazarlarda yakalandığını belirtti. Kendilerine daha önce bu yönde istihbarat geldiğini belirten yetkili, kısa sürede bunları yakaladıklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.