IŞİD'den ABD ordusuna büyük darbe!

IŞİD'den ABD ordusuna büyük darbe!

ABD’nin merkez komutanlığının Twitter hesabı IŞİD tarafından hacklendi.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlıığ’nın resmi Twitter ve YouTube hesabı IŞİD tarafından hacklendi.

Irak Şam İslam Devleti (İŞİD) ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM’un Twitter hesabını ele geçirdi. İŞİD’li hackerlar bu hesaptan ABD’li asker ve ailelerinin isimlerini ve çeşitli ülkelerle ilgili savaş senaryolarını ortaya çıkardı.

Hesabı ele geçirenler, profil resmini "CyberCaliphate" (Siber Hilafet) ve “I love you ISIS” (Seni seviyorum IŞİD) yazılı bir imajla değiştirdikten sonra hesaptan 7 tweet gönderdi.

Mesajlarda “IŞİD buraya geldi bile, her askerî üssünüzde, bilgisayarlarınızın içindeyiz. Durmayacağız. Sizin, eşleriniz ve çocuklarınızın hakkında her şeyi biliyoruz. Rahman ve Rahim olan Allah’ın adına, SiberHilafet SiberCihad’a devam ediyor” deniliyor ve ordu mensuplarına ait olduğu izlenimini veren iletişim bilgilerinin bulunduğu bazı ekran görüntüleri paylaşılıyor.

Hacker grubunun Pastebin sitesi vasıtasıyla yayınladığı mesaj şu şekilde:

“AMERİKAN ASKERLERİ, GELİYORUZ, ARKANIZI KOLLAYIN. IŞİD. Siber Hilafet

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adına, SiberHilafet IŞİD’in himayesinde SiberCihad’a devam ediyor. ABD ve uyduları Suriye’de, Irak’ta ve Afganistan’da kardeşlerimizi öldürürken biz sunucularınıza ve kişisel cihazlarınıza giriyor, hakkınızdaki her şeyi biliyoruz. Siz kâfirler merhamet görmeyeceksiniz. IŞİD geldi bile, her askerî üssünüzde, bilgisayarlarınızın içindeyiz. Şimdi de Allah’ın izniyle, CENTCOM’un içindeyiz. Durmayacağız! Siz, eşleriniz ve çocuklarınız hakkında her şeyi biliyoruz. ABD askerleri! Sizi izliyoruz! Allah’tan başka ilah yoktur ve Muhammed onun elçisidir. Şeriat’tan başka kanun yoktur!”

Grup mesajın sonunda “İşte mobil cihazlarınızdan elde ettiğimiz gizli bilgilerin bir kısmı” diyerek bir bağlantı da paylaşıyor.

İŞİD’in ele geçirerek açıkladığı bilgilerde ABD’nin Kuzey Kore ve Çin’le ilgili savaş planları yer alıyor. Ortaya çıkan bilgilere Çin ve ABD’nin vereceği yanıt merak ediliyor.

 

Hesap 38 dakika açık kaldıktan sonra Twitter tarafından askıya alındı.

 

İşte ele geçirilen hesaplarda yer alan bilgiler:

 

 

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.