İskender Pala'nın kaleme aldığı "Derviş", AKM'de sahnelendi

İskender Pala'nın kaleme aldığı "Derviş", AKM'de sahnelendi

Senaryosunu Prof. Dr. İskender Pala'nın kaleme aldığı "Derviş" gösterisi, Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.Kültür...

İSTANBUL (AA) - Senaryosunu Prof. Dr. İskender Pala'nın kaleme aldığı "Derviş" gösterisi, Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün (GSGM) Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından sahneye konulan oyunun genel sanat yönetmenliğini GSGM Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve sanat yönetmenliğini ise Yıldız Çankaya üstlendi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren gösteri sonunda sahneye çıkan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı İskender Pala, şöyme konuştu:

"Az evvel arkadaşlarımız benim kelimelerime ruh kattı, can verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Yunus'un (Emre) ruhu bugün burada bizden haberdar olmuştur diye düşünüyorum. 700 sene önce yazılan az evvel sahnede okunan şiirleri sanırım hepiniz anladınız. 700 senedir Yunus Emre, bize hiç durmadan bir şeyler söylüyor. Kaç yüzyıl içinde kaç nesil geldi, geçti. Ben zannediyorum ki sizleri görünce Yunus, 700 sene önce bir satranç oynadı, şimdi 'mat' diyor."

Gösteride "Yunus Emre" rolünü Poyraz Deniz Genç, "Tabduk Emre"yi Kemal Topal canlandırırken, beste ve müzik düzenlemelerini GSGM Genel Müdür Yardımcısı Enver Merallı, Aydın Sarman, Turan Sağer ve Mustafa Sarıkaya hazırladı.

Sahnede solist olarak ise Ömer Faruk Belviranlı, Enver Merallı ve Berk Özbek yer aldı.

"Derviş"in dekor tasarımına ise Özgür Usta, kostümlerin Gazal Erten, ışık tasarımına ve koreografisine Yıldız Çankaya ve dramaturguna Meriç Bardakçı imza attı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.