Yağışların barajlara faydası yok

Yağışların barajlara faydası yok

İstanbul'da uzun süredir beklenen yağışlar geldi. Fakat aniden gelen ve yer yer sel baskınlarına neden olan sağanak, barajlarda düşen su seviyelerini yükseltmedi. İSKİ'de yer alan bilgilere göre yağışların aniden ve kısa süreli olması barajları olumsuz et

İSKİ'nin internet sitesinde yer alan bilgiler, İstanbullular'ın moralini bozacak. Çünkü son 4 gündür etkisini gösteren sağanak barajlara etki etmedi. Sadece düşüş hızını yavaşlattı. Bunun sebebi olarak ise yağışların düzenli değil, aniden gelip kısa süreli olması gösteriliyor.

BARAJLARIN SON 4 GÜN İÇİNDEKİ DOLULUK ORANLARI

SON 1 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ

2013'ün Haziran ayında yüzde 88.5 olan barajların doluluk seviyesi bu yıl Haziran ayında yüzde 26,8'le düşüşe devam ediyor. Ayrıca İstanbul barajlarındaki su seviyesi 2005'ten bu yana en düşük Haziran ayını geçiriyor.

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun yağmur, Üsküdar'da sel baskınlarına neden oldu. Bir anda 30-40 santime kadar çıkan su yüksekliği nedeniyle denizle karanın birleştiği görüntüler oluştu.

TASARRUF UYARISI

İstanbul'da havalar bir güneşli bir yağmurlu. Bu yüzden suyu tasarruflu kullanarak barajlardaki doluluk oranının azami miktarlarda tutulması konusunda yardımcı olunması gerektiğine dair uyarılar yapılıyor.

YAĞMUR ŞİDDETİNİ ARTIRACAK

Öte yandan Meteoroloji tahmininde yanılmazsa yağış cuma gününe kadar İstanbul'u terk etmeyecek, aralıklarla yağacak. Zaman zaman da şiddetini artıracak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.