İskoçya'da bağımsızlık referandumu gündemde

İskoçya'da bağımsızlık referandumu gündemde

İskoçya bölgesel yönetiminin Başbakanı Nicola Sturgeon, yeni bir bağımsızlık referandumu için yasal hazırlık yapacaklarını söyled

iskoçya bölgesel yönetiminin Başbakanı Nicola Sturgeon, Birleşik Krallık'ta AB'den ayrılma yanlılarının zafer kazandığı referandumu değerlendirdi.

"İSKOÇYA GELECEĞİNİ AB'DE GÖRÜYOR"

Referandum sonucundan duyduğu üzüntüyü dile getiren Sturgeon, "İskoçya geleceğini AB'de görüyor. İskoçya isteğimiz dışında AB dışına çıkarılacaktır. Bu demokratik olarak kabul edilemez." dedi.

İskoçya'da bağımsızlık referandumu gündemde

BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU HAZIRLIĞI YAPACAKLAR

İskoç kabinesinin yarın bir araya geleceğini ve bir sonraki adımı görüşeceğini kaydeden Sturgeon, AB'de kalmak için tüm seçenekleri değerlendireceklerini ifade etti. Sturgeon, bağımsızlık referandumu için yasal hazırlık yapacaklarını, ikinci bir referandumun masada olduğunu söyledi.

İskoçya dün yapılan AB referandumunda, 28 üyeli birlikte kalmaktan yana oy kullanmıştı. İskoç halkının yüzde 62'si AB'de kalmaktan yana, yüzde 38'i ise ayrılıktan yana oy verdi. Sturgeon daha önce yaptığı açıklamalarda, İskoçya'nın AB üyesi olarak kalmak istediğini, Birleşik Krallık genelinde ayrılık kararı çıkarsa ikinci bir bağımsızlık referandumunun yapılacağını söylemişti.

İskoçya'da 2014 yılında yapılan bağımsızlık referandumunda, Birleşik Krallık'ın parçası olarak kalmak isteyenler 10 puan farkla önde çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.