İSLAM BAHANE TATİL ŞAHANE!

İSLAM BAHANE TATİL ŞAHANE!

Vuslat Dergisi, Mayıs sayısında İslam’ın tatile bakışını okurlarıyla paylaşıyor

Günümüz dünyasında Müslümanların çoğu mustaz’af bir hayat yaşarken, 7 yıldızlı otellerde tatil yapmak İslam inancının neresinde var? Senin örnek ve önderin Hz. Muhammed (s.a.s.)  hiç tatil yaptı mı acaba? Peki, Kur’an’da; “Tatil seninde hakkın, tatilini yap, keyfine bak” ayeti mi var acaba? Yoksa varda bizim haberimiz mi yok? Ey Müslüman! Şimdi tatil zamanı değil, direnerek var olma zamanı!

Düşün Zamanın Akıp Gidişini

Müslüman şahsiyet, zamanın kıymetini bilen şahsiyettir. Dünyevîleşmenin hayatımızı bütün yönleriyle kuşattığı bir çağda yaşıyoruz.  Birileri daha çok tüketmeli, birileri ise daha çok kazanmalı…

Günümüzde, Müslüman toplumlar üzerinde, birçok hesaplar yapılıyor. Bu hesaplardan birisi de hiç şüphesiz tatil keyfidir. Müslümanlar için tatil, çok soğuk bir kavramdır.  Bu soğuk kavrama karşı, Müslümanların bilinçli olması gerekiyor.  İslâm kültürüne ait olmayan kavramlar ile hayatımızı inşâ ettiğimizde, bize ait olmayan bir hayatın adamı oluruz.

Müslümanlara ait olmayan kavramları, Müslümanların hayatına taşıyanların hedefi, mü’minleri farkında olmadan İslâm inancından uzaklaştırmaktır.  İnsanlar dünyanın zevkine ne kadar dalarlarsa, İslâm’dan bir o kadar uzaklaşırlar. Bu tür çalışmaları bazen kendileri yaparken, bazen de sözüm ona Müslümanların eliyle yapmaktadırlar.

 İslâmi Tatil Köyleri

Tatil Köylerinin veya yerlerinin önüne, İslâm’ı koyarak, kendilerince İslâm’a uygun bir tatil imkânı sunuyorlar(!)   Hâlbuki bu tür köyleri veya organizeleri yapmadan önce, İslâm’da tatil var mı, yok mu? Sorusuna cevap arasaydılar, çok daha hayırlı bir iş yapmış olacaklardı.

Müslüman Dünyayı Bilinçli Gezmelidir

Müslümanlar dünyayı gezmelidir, ama bu gezme eğlenmek, tatil yapmak, dinlenmek olarak değil, Müslümanların uyanışına gelişmesine ve dünyada söz sahibi olmaları için olmalıdır.

İslâm anlayışında, tatil yoktur.  Tam aksine bir iş bitirince, hemen diğer başka bir işe başlama ilkesi vardır. İslâm, bir eylem dinidir, atıl yaşama dini değildir.

Sılâ-i Rahmin Önemi

Günümüzde, tatil ile sılâ-i rahmi birbirine karıştırmayalım.  İslâm, sılâ-i rahime izin vermiştir. Hatta sılâ-i rahimi, İslâm bizzat tavsiye etmektedir.

Malum yaz ayları geldi. Dolaysıyla seküler anlayışa göre tatil ayları geldi.  Biz, İslâm’ın tatil anlayışını gündeme getirerek, bu ayların nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda, değerli yazarlarımız ile birlikte konuyu değerlendirdik.

Dergide Yazıları Olan Yazarlar

Prof. Dr. Ali Akpınar,  Ahmed Kalkan,  Atasoy Müftüoğlu, Hüseyin Kerim Ece, M.Beşir Eryarsoy,  Doç. Dr. Muhammed Tarik,  Abdullah Dâi, Prof. Dr. Adnan Demircan, Ahmet Varol,  Muhammed Tayyip Elçi,  Muhammed İslamoğlu,  Servet Naçar, Yakup Paslı

Dergi hakkında detaylı bilgi için: 0216 612 78 22 web: www.vuslatdergisi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.