İslam dini, bilgi dinidir

İslam dini, bilgi dinidir

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İslam dininin duygu kadar bilgiye de önem verdiğini vurguladı.

Diyanet işleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir din hizmeti prensibi ile topluma Kur'an ve sünnet doğrultusunda apaçık din mesajını vermek için gayret ettiklerini ifade etti.

 

Kütahya Din Görevlileri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun katılımıyla Kütahya Belediye Kültür Sarayı Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

 

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü'nün Kütahya'da yapılan çalışmalar hakkında yaptığı kısa değerlendirme ile devam etti.

 

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, konuşmasında; ortak bir hizmet gayesi bilinci içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir din hizmeti prensibi ile topluma Kur'an ve sünnet doğrultusunda apaçık bir din mesajı vermek için gayret ettiklerini söyledi.

 

Birlik ve beraberlik duası ile sözlerine devam eden Bardakoğlu, "Kurumsal akıl, ortak toplantılarda eksik ve yanlış olabilecek yanlarımızı, diyaloglarla gidererek en güzel şekilde topluma din hizmeti vermeyi amaçladığımız için bu toplantıları gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

 

İslam dininin duygu kadar bilgiye de önem verdiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı, cami ve din kurumlarının, birer kütüphane şeklinde okuyan ve okumaya teşvik eden kuruluşlar haline getirmek için ortak bir çalışma içerisinde olması gerektiği mesajını verdi.

 

Toplantıda, başarılı din görevlilerinin ödüllerini takdim eden Bardakoğlu'na Kütahya Din Görevlileri Derneği'nden, Kütahya anısı bir çini tabak hediye edildi. Dernek tarafından 2009 yılı devlet adamı olarak seçilen Bardakoğlu'na ödülünü, Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü takdim etti.

 

Etiketler :