İslam Konferansı Teşkilatı, ABD'yi kınadı

İslam Konferansı Teşkilatı, ABD'yi kınadı

Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin topraklarında İsrail'in sömürgeci yerleşimini kınayan BM kararına karşı ABD'nin veto hakkının kullanılmasını kınadı

BM Güvenlik Konseyinin, daimi üye ABD'nin veto etmesi nedeniyle, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te devam eden Yahudi yerleşimlerini kınayan ve derhal durdurulmasını isteyen karar tasarısını kabul edememesi üzerine Genel Sekreter ABD'nin aldığı bu pozisyonu kınadı. Bu tutumun bölgedeki meseleleri daha da karmaşık hale getireceğini, İsrail'i, yerleşim faaliyetleri nedeniyle duran barış sürecindeki yükümlülükleri yerine getirmekten kaçmak için teşvik edeceğini ve uluslararası çabaların güvenilirliğine yıkıcı bir darbe vuracağını söyledi.

Genel Sekreter, Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarında yasadışı olarak yapılan İsrail yerleşimlerinin durdurulması ve uluslararası alanda kınanması gerekliliğini vurguladı. Bu durumun Filistin devletinin kurulması şansını ortadan kaldıran ve iki ülkeye dayalı çözümü engelleyen, uluslararası hukukun vahim bir ihlali olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :