'İslama davetten vazgeçelim'

'İslama davetten vazgeçelim'

İKT (İslam Konferansı Teşkilatı) Üyesi Ülkeler Düşünce Kuruluşları Forumu’nun ikincisi İstanbul’da yapıldı. Yaptığı yorumla dikkat çeken isim ise Ürdünlü Emekli Tümgeneral Mahmud İrdaisat'dı.

İKT (İslam Konferansı Teşkilatı) Üyesi Ülkeler Düşünce Kuruluşları Forumu’nun ikincisi 'Kamu Diplomasisi' başlığı aşltında 50 ülkeden akademisyenler, gazeteciler ve uzmanların katılımıyla İstanbul’da yapıldı.

Foruma katılarak tebliğleri değerlendiren müzakerecilerden önemli bir isim ise Ürdünlü Emekli Tümgeneral Mahmud İrdaisat'dı.

İrdaisat, İslam dünyasının sürekli savunmada kaldığını belirterek artık aktifleşmesi ve mücadele etmesi gerektiğine vurgu yaparak, 'Topyekün İslam'ı savunmak yeterli değildir. Dünyayı İslamlaştırma hareketinden vazgeçmemiz gerekiyor, İslama çağırıp durmaktan vazgeçirmemiz lazım, dünyanın illlaki İslamlaşmasını beklememek lazım' dedi.

Kamu diplomasisinin olabilmesi için sivil toplum örgütlerinin olması gerektiğini belirten İrdaisat, 'Bütün dünyanın İslamlaşmasını beklemek ülkeler arasındaki kamu diplomasisini çökertir bu yüzden diplomasinin artması adına mücadele etmek gerekiyor' dedi.

İrdaisat, bunların yapılabilmesi için kamu diplomasisinin gereklerinin yerine getirilmesinin önemli adımlardan bir olacağını savundu.

HABER7 

Etiketler :