İslama karşı haçlı seferi teklifi

İslama karşı haçlı seferi teklifi

İtalya’daki merkez sağ koalisyonun ortağı Kuzey Birliği Partisi’nin yayın organı La Padania gazetesi, Batı’nın “İslam tehlikesi” karşısında bir “haçlı seferi” düzenlemesi gerektiğini savundu

La Padania Gazetede dün “İslamı durdurmak için yeni bir İnebahtı” başlığıyla yayımladığı başyazıda, Batı için “yeni bir (Papa) 5. Pius”un ve de “yeni bir İnebahtı”nın şart olduğunu iddia etti.

Detroid-Amsterdam seferini yapan ABD uçağına saldırı girişiminin ve Moritanya’da iki İtalyan vatandaşını kaçırma eyleminin El Kaide tarafından üstlenilmesine, La Padania gazetesi sert tepki gösterdi. “Hıristiyan Batı”nın Osmanlılara karşı çıktığı dönemlerde olduğu gibi günümüzde de İslamla mücadele için Papa önderliğinde bir “kutsal ordu” oluşturması gerektiğinin belirtildiği yazıda, kilisenin halihazırdaki tavrının, “Ne var ki günümüzdeki kilise, korku içerisinde. Mücadeleye yanaşmıyor. Son derece pasif bir tutum içerisinde, saldırıları kabullenmekle yetiniyor” ifadelerini kullandı.

Batı’nın tıpkı 1500’lü yıllarda olduğu gibi günümüzde de İslam tehlikesiyle karşı karşıya olduğu öne sürülen başyazıda “O eski dönem ile şu günlerde yaşanan olaylar arasında paralellik olduğu açıkça ortada. Ama tarih sadece kısmen tekerrür ediyor: Zira bu tehlike karşısında Hıristiyan Batı, günümüzde çok farklı bir tavır sergiliyor. Papa 5. Pius, o dönemlerde, Türklere karşı kutsal ittifakın öncülüğünü yapmıştı. Şimdi kilise ise korkmakla meşgul. Türkiye’de bir kilise daha açabilme uğruna, neredeyse bizi satmaya bile razı olmaya hazır vaziyetteler” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :