İslam'ı seçen Alman kadın Meryem oldu

İslam'ı seçen Alman kadın Meryem oldu

Madlen Wagner isimli Alman kadın, yeni evlendiği eşiyle beraber Kırıkkale İl Müftülüğü'ne gelerek Müslüman oldu. Meryem ismini alan Madlen Wagner, mutluluğunu şöyle anlattı:

İhtida merasimi, okunan Kur’an-ı Kerim'den sonra İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptığı dua ile sona erdi. İl Müftüsü Bekir Gerek, Wagner'a bir ihtida belgesi ile bir Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Madlen Wagner isimli genç kadın, Kırıkkale’de misafir olarak bulunduklarını, hiçbir baskı ve zorlama olmadan kendi özgür iradesiyle İslam dinine girmek istediğini beyan etti. Meryem ismini alan Madlen Wagner, Kırıkkale İl Müftülüğü'nde yapılan merasimde şahitler huzurunda kelime-i şahadet getirerek İslam’ı seçti.

İl Müftüsü Bekir Gerek, İslam’ı seçen Meryem’e, İslam dini hakkında özet bilgiler verdi. Gerek; İslam’ın, kelime olarak barış ve esenlik anlamına geldiğini vurgulayarak, İslam dininin bir barış, kardeşlik ve yardımlaşma dini olduğunu ifade etti. Gerek, "İslam dini, Cenabı Allah’ın, Hz Muhammed (sas) vasıtası ile kıyamete kadar insanlık için gönderdiği dinin adı. İslam inancına göre bütün peygamberlere, kitaplara inanılması gerekir. Son peygamber Hz. Muhammed (sas) ve son kitabın Kur’an-ı Kerim olduğuna inanılması gerekir." diye ifade etti.

Meryem ise İslam dinini seçmekle çok mutlu olduğunu ve huzur bulduğunu ifade ederek, “Sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizin anlattıklarınız beni çok etkiledi. İslam hakkındaki bilgiler batıda tam tersine anlatılmaktadır. Bir hoca olarak sizlerden İslam hakkında aldığım bu doğru bilgiler, benim için çok önemlidir.” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.