İslam'ın mesajını çarpıtıyorlar

İslam'ın mesajını çarpıtıyorlar

İhsanoğlu, yükselen İslamafobianın İslam'a ve Müslümanlara karşı duyulan düşmanlığı teşvik ettiğini ve Kur'an-ı Kerim'in mesajının çarptıldığını belirtti.

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, yükselen İslamafobianın İslam'a ve Müslümanlara karşı duyulan düşmanlığı teşvik ettiğini ve Kur'an-ı Kerim'in mesajının çarptıldığını belirtti.
İhsanoğlu, 'Batıda bazı kişilerin Kur'an-ı Kerim'in mesajını çarptırarak ve gerçek dışı ifade yansıtarak, onu karalama ve lekeleme gayreti içindedirler. İnanıyorum ki, Kuran'ı Kerim'i mantık ve bilginin yardımıyla anlamak ve anlatmak, yanlış anlamaları gidermeye yardım edecektir' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından düzenlenen Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlanmasının 1400. yılı uluslararası kutlama programının açılışında konuşan İhsanoğlu, Kur'an-ı Kerim'in, Allah'ın bütün insanlığa bu fani hayatta iyiliğin ve doğruluğun yolunda yürümesi için gönderdiği her an doğru ve her zaman geçerli olan ilahı mesajı olduğunu belirtti.

Kur'an'ın mesajının vahyin mesajından itibaren son derece açık olduğunu ve bütün insanlığa hitap ettiğini anlatan İhsanoğlu, Kur'an ayetlerinin inanan ve inanmayanlar tarafından değişik yaklaşımlarla ve değişik bakış açılarıyla sayısız defa incelendiğini, böylece Kur'an'ın mesajındaki ilim ve hikmetin daha da açığa çıktığını ifade etti.

İhsanoğlu, 'Bu vahiy Mushaflar şeklinde yazıldığı günden bu güne kadar hiç değişmeden aynen kalmış olması da sadece Kur'an-ı Kerim'e mahsus bir özelliktir. IRCICA'nın uzun yıllar süren çalışmaları ve yayınladığı tarihi Mushaflar, Hz. Osman'a ait iki Mushaf'ı neşretmesi bunun en güzel örneklerini ortaya koymaktadır' dedi.

İhsanoğlu, Kur'an'a ait bir başka özelliğin de birçok kavramı ve prensibinin zamanın, tarihin ve mekanın ötesinde olması olduğunu belirterek, Kur'an'ın kainat çapında barış, güven ve kardeşliği getirdiğini, masumların öldürülmesini yasakladığını, herhangi dine, ırka ve etnik gruba mensup olursa olsun bir insanın katlini bütün insanlığın katli gibi addettiğini anlattı. İhsanoğlu, 'Kur'an der ki, (kim bir canı bir can mukabilinde ya da yeryüzünde fesat çıkarmaktan dolayı öldürürse bütün insanları öldürmüş gibidir)' dedi.

'Oku' emriyle başlayan Kur'an'ın okumaya ve bilgi arayışına önem verdiğini ifade eden İhsanoğlu, Kur'an'ın insanlığı gözlem yapmaya, düşünmeye, kainatın mucizesi üzerinde akıl yürütmeye, bilgi edinmeye çağırdığını söyledi.

Müslüman bilim adamlarının bilginin tüm alanlarını ve bilimin tüm dallarını keşfetmeye iten manevi güçlerin buradan geldiğini ifade eden İhsanoğlu, Kur'an'ın yardımlaşmaya verdiği öneme değindi.

İnsanları başkalarına yardıma çağıran Kur'an'ın, her Müslümanın gelirinin bir kısmını ihtiyaç sahiplerine vermekle mükellef kıldığını belirten İhsanoğlu, Allah'ın affını ve mükafatını kazanmanın bir yolunun da insani yardım olduğunu, İslam'ın insanı yardım konusunda zekatı, kefareti ve vakfı kapsayan bir sistem getirdiğini, bu yardımlarla ortaya konan dayanışmanın sosyal kalkınmaya ve refahın getirilmesine katkı verdiğini anlattı.

İhsanoğlu, Kur'an'ın öğrettiklerinden birinin de zorluk içinde olan insanlara yardım etmek ve acılarını gidermek olduğunu dile getirerek, Pakistan'ın, yüzyılın en büyük sel felaketiyle karşılaştığını, Pakistan halkının günlük ihtiyaçlarını karşılamaktan daha fazlasına ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

İKÖ ve üye ülkelerin bu zor günlerde Pakistan ile dayanışma içinde olduğunu bildiren İhsanoğlu, insanları Pakistanlılara yardım etmeye çağırdı.

-KUR'AN HAKKINDAKİ OLUMSUZ KAMPANYALAR-

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu, Kur'an-ı Kerim'in yüce prensiplerine dayanan barış çağrılarına rağmen maalesef Kur'an ve İslam hakkında dünyanın bazı ülkelerinde yürütülen olumsuz kampanyalarda artış görüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

'Yükselen İslamafobia İslam'a ve Müslümanlara karşı duyulan düşmanlığı teşvik etmektedir. Batıda bazı kişilerin Kur'an-ı Kerim'in mesajını çarptırarak ve gerçek dışı ifade yansıtarak, onu karalama ve lekeleme gayreti içindedirler. 2009 yılında Hollanda'da gösterilen 'Fitne' filmi ve önümüzdeki 11 Eylül günü, 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde bir ABD'nin Florida eyaletinde bir kilisenin Kuran nüshalarını yakma girişimi gibi düşmanlık kampanyaları Kur'an hakkındaki yanlış bilgileri ve anlamaların devam etmesine katkıda bulunmaktadır. İnanıyorum ki, Kuran'ı Kerim'i mantık ve bilginin yardımıyla anlamak ve anlatmak, yanlış anlamaları gidermeye yardım edecektir ve ortak unsurların paylaşımı temeli üzerinde bu karışıklı anlayış, saygı ve diyalog kültürünün tesisine katkıda bulunacaktır.'

aa

Etiketler :