İşler'den Kardinalin sözlerine tepki

İşler'den Kardinalin sözlerine tepki

Başbakan Yardımcısı İşler, Köln Kardinalinin Müslümanlara yönelik sözlerine ilişkin, "Talihsiz bir söz ve yanlış bir açıklama olarak değerlendiriyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Köln Kardinali Joachim Meisner'in Müslümanlara yönelik sözlerine ilişkin, "Kardinal'in söylemiş olduğu sözler bana da iletildi. Hakikaten talihsiz bir söz ve yanlış bir açıklama olarakdeğerlendiriyorum. Hiçbir insanın başka bir insandan üstünlüğü yoktur" dedi.

İşler, Almanya gezisi kapsamında Köln Katedrali'ni ziyaretetti. İşler, Köln Katedrali'nin mimari olarak şaheser bir eser olduğunu ve yüzyıllardır ayakta durabildiğine dikkati çekti.

Katedral'de kendisine eşlik eden rehberin anlattığı bir olaya dikkati çeken İşler, "Rehberin anlatımıyla dikkatlerimi çeken bir husus var. Buraya gelen Müslümanlar başta Tükler olmak üzere bayram namazı kılmak istediklerinde kendilerine müracaat ettiklerinde 1964 yılında kilisenin belli bir kısmındaki sıralar kaldırılarak bayram namazı kılınması için orası hazırlanmış" diye konuştu.

Kilisede bayram namazı kılınmasının güzel bir anı olduğunu anlatan İşler, "Aslında bütün dinler, özellikle ilahikaynaklı dinler hepsi tek kaynaktan beslendiği için ortak noktaları çoktur. Biz bütün insanların kardeş olduğuna inanıyoruz. Aynı zamanda bu kilisede bayram namazı kıldırılmasını da bir hoşgörü olarak önemsiyorum"değerlendirmesini yaptı.

NE DEMİŞTİ?

Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinde yer alan bir habere göre, Köln Kardinali Joachim Meisner muhafazakâr görüşleriyle bilinen "Neocatechumenal Way" isimli Katolik grubun temsilcilerini geçen hafta Cuma günü makamında kabul etti. Meisner, grup temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, "Sizden bir aile, üç Müslümanaileye denk geliyor" ifadelerini kullandı.

"Neocatechumenal Way" grubunun temsilcileri çok çocuklu ailelere yönelik teşvikleriyle tanınıyor. Köln Kardinali Joachim Meisner'in sözkonusu toplantıda, "Size yönelik eleştirilere her zaman, 'Bu iman gücünün ardındadünyaya 10 çocuk getiren ailelerin bulunduğunu biliyor musunuz?' gerekçesiyle karşılık veriyorum" dediği ileri sürüldü.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.