İsmail Müftüoğlu'ndan İddialar

İsmail Müftüoğlu'ndan İddialar

Kuruluşunun 25. yılında iktidarı yakalayan Milli Görüş hareketi 28. Şubat süreciyle bölündü. Bölünmenin mimarı olarak da Abdullah Gül gösteriliyor.

Kuruluşunun 25. yılında iktidarı yakalayan Milli Görüş hareketi 28. Şubat süreciyle bölündü. Bölünmenin mimarı olarak da Abdullah Gül gösteriliyor.

Kuruluşunun 25. yılında iktidarı yakalayan Milli Görüş hareketi 28. Şubat süreciyle bölündü. Bölünme’nin mimarı olarak 54. Hükümet yıkıldıktan sonra Londra toplantısına katılan Erbakan’a karşı lider adayı olarak bayrak açan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gösteriliyor.

1969 yılındı Erbakan’la siyaset arenasına çıkan Milli Görüş Hareketi,
en büyük bölünmeyi 28 şubat süreciyle yaşadı. İsmail Müftüoğlu, Amerikanın ılımlı islam konseptine uygun olarak biraraya gelen Nur cemaati ile RP’nin yenilikçi kesiminin Milli Görüş’e karşı sahneye konulan senaryonun aktörleri olduğunu yazdı.

LONDRA’DA GİZLİ TOPLANTI’YA KİMLER KATILDI

28 Şubat süreciyle 54. Hükümetin düşürülmesinin ardından, Londra’nın Güney Batısı’nda Surrey kentinde 9 Kasım 1997 tarihinde Türkiye ile ilgili çok önemli kararların alındığı gizli bir toplantı yapıldı. Toplantıya ABD Dışişleri Başkan Yardımcısı Marc Grossman, Ankara eski Büyükelçilerinden Mordon Abromowitz, G.Craig ve P.Carley ABD Ankara Büyükelçisi Mark Paris, Tükiye Londra Büyükelçisi Özden Sanberk, Dışişleri Bakanlığından bir heyet, Gazeteci Sedat Ergin, Cumhurbaşkanlığı askeri danışmanı, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Nezihi Çakar ile MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Ergin Celasın, DYP Milletvekili Ayfer Yılmaz, ANAP Milletvekili İlhan Kesici ile Refah Partisi Milletvekili Abdullah Gül katıldı.

GÜL LİDERLİĞİ KIL PAYI KAÇIRDI

İsmail Müftüoğlu, Abdullah Gül’ün 14.05.2000 yılında yapılan Fazilet Partisi kongresine yenilikçilerin adayı olarak katılmasında bu toplantının büyük önemi olduğunu söyledi. Müftüoğlu, “Kongre öncesinde Abdullah Gül’ün Kadir Has’la Kocaeli Kirazlıdere’deki ikametinde defalarca görüştü. 28 Şubat’ın baş aktörlerinden Demirel’in sırdaşı olan Has’la görüşmelerin siyasi içeğinin Milli Görüş hareketidir.” Dedi.

ABD’DEN 350 MİLYON DOLARLIK PROJE

İsmail Müftüoğlu, ABD’nin Ortadoğu’da islami gelişmelerle sürekli ilgilendiğini belirterek, “Nitekim, 1976 yılında hükümet olduğumuz dönemde önümüze gelen bir rapordan ABD’nin yıllık bütçesi 350 milyon dolar olan bir üniteye Bayaz Saray’da kurduğunu öğrendik. ABD bu üniteyle 2000 yılına kadar İslami gelişmeyi önleyecek her türlü çalışmaları yapmak, gereken tedbirlerialmak, bunun için projeler üretmek, İslam ülkeleri arasındaik ihtilafları körüklemek ve elden geldiğince İslam ülkeleri arasında ihtilaf üretmek, Bu gayeleri tahakkuk ettirebilmek için yeşil kuşak ülkelerinde yeterikadar ajan bulmak ve bunları o ülkelerde kullanmak. İstiyordu.

ABDULLAH GÜL’ÜN ÖZ GEÇMİŞİNDEKİ BİLİNMEYEN

Amerika dünyayı kendi çıkarları çerçevesinde yönetecek liderleri Eğitim veKültür Bürosu’nda yetiştiriyor. US DEPARTMENT OF STATE’nin 26 Kasım 2008’de yayınladığı Eğitim Kültür Bürosu’ndan mezun olan 66 lider arasında Abdullah Gül de yeralıyor. Abdullah Gül kursa 1995 yılında Refah Partisi’nde olduğu dönemde seçildi. Abdullah Gül Özgeçmişinde İngiltere Exeter mezunu olduğunu yazarken, bu kurstan hiç bahsetmemesi ilginç karşılanıyor.

Liste’de Gana, Kenya, Mozenbik, Cumhurbaşkanları, Çad, Uganda, Zimbabve Başbakanlarıda bulunuyor. Uluslar arası Ziyaretçi LiderlikProgramı’na ABD yabancı servis görevlilerinin belirlediği denizaşırı ülkelerden mevcut veya potansiyel lider adayları seçiliyor. Eğitimler Hükümet, siyaset, medya, eğitim, sanat, iş dünyası dallarında veriliyor. 1940’da Nelson Rockefeller tarafından Latin Amerika’dan 130 gazetecinin eğitilmesiyle başlanan
program, 1952 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesine alındı. 1953’te Başkan Eisenhower tarafından ABD Bilgi Ajansı adı verelin program, daha sonra sırasıyla Eğitim ve Kültür İlişkileri Bürosu, ABD Uluslarası İletişim Ajansı, Uluslar arası Ziyareti Programı ve Son olarak 2004’te Uluslar arası Ziyaretçi Liderlik Programı ismini aldı.

Geleceğin liderlerini peşinen kafakola alarak “Başkanın adamları”nı yetiştirmeyi hedefleyen program sayesinde dünyada en staratejik ülkelerin üçte biriin yötenicileri ABD eğitiminde geçirdi. Programda 290 mevcut yada eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile 2 bin bakan bu kurstan geçti. ABD he yıl 5 bin kişiyi bu kurstan geçiriyor.






8sutun/ İsmail ZELVİ

Etiketler :