İsmailağa cemaatinden son nokta

İsmailağa cemaatinden son nokta

Habervakti, İsmailağa cemaati adına Efendi Hazretleri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun adını kullanarak hükümet karşıtı olduğu yönündeki haberlere cemaatin ünlü simalarından Zekeriya Yücedal ile yaptığı röportajla noktayı koydu.

İSMAİLAĞA Cemaatinin yakından tanıdığı ve şu ana kadar cemaat adına tüm resmi basın açıklamalarını yapan Zekeriya Yücedal Hocaefendi’ye cemaatin resmi görüşü sayılan Efendi hazretlerinin mevcut durum hakkındaki kanaatlerinin ve düşüncelerinin gerçekte ne olduğunu sorduk!

 
Zekeriya Yücedal, mevcut konjönktürün oluşturacağı olumsuz havayı ve cemaat mensuplarının akıllarındaki karışıklığı gidermek için sorduğumuz sorulara net yanıtlar verdi ve gerçekleri bizimle paylaştı…
 
''ORTADA BİR SORUN YOK! HERŞEY AÇIK VE NET!''
 
Zekeriya Yücedal: ‘’Ortada bir sorun yada karışıklık yok! İsmailağa’nın çizgiside, fikride, duruşuda bellidir! Rahmetli şehidlerimiz Hızır Ali Muratoğlu ve Bayram Ali Öztürk Hocalarımızın akıtılan kanları kurumadı, onların kurumayan kanları üzerinden kimseye siyaset yaptırmayız, bizim varlık amacımız alemlerin Rabb’ine kulluk, Efendiler efendisine (sav) hayırlı bir ümmet , bu vatan ve millete hayırlı hizmetler yapmaktır.
Cemaatimizden hiçbir kimsenin siyasi beka ve politik mevkileri umması ve beklemesi düşünülemez! Duruşumuz Geylani, Şah-ı Nakşibendi duruşudur!
Fatih Camii’ni bombalayarak mütedeyyin insanları stadyumlara doldurma planları yapanları mahkeme edip, adalet önünde hesaplarını soran mevcut hükümete bizim sırtımızı dönmemiz mümkün mü?
Aksine bir durumda halen, akıtılan kanları kurumamış olan şehidlerimiz Hızır Ali Muratoğlu ve Bayram Ali Öztürk Hocalarımızın yüzüne ahirette nasıl bakarız?
Onlar bize sormaz mı: ‘’Kardeşlerim, katillerimizi meclise taşımak isteyenlerle el elemi verdiniz, bizim kanımızın hesabını soranlara sırtınızımı döndünüz?’’ diye! Biz ne deriz sonra onlara?’’ diyerek cemaatin duruşunu özetledi…
 
Zekeriya Yücedal’a internet ortamında dolaşan, Efendi Hazretleri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun görüntüleründe yer aldığı Cübbeli Ahmet Hoca ve Efendi Hazretleri’nin bacanağının yaptığı konuşmaları sorduk!
 
KASETİN VARLIĞINI DOĞRULADI AMA...
 
Zekeriya Yücedal mevcut kaseti doğruladı ve ‘’O kaset yaklaşık 1.5 ay öncesine aittir! Efendi Hazretleri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yaklaşık 40 gün önce Umre ziyareti esnasında çekilmiştir. Ben size 40 günlük bir kaset üzerinden değil bugün üzerinden Gönül sultanı Mahmut Ustaosmanoğlu’nun en yakınıyla paylaştığı düşüncelerini aktaracağım. Şunu bilmenizi isterim ki cemaatimiz üzerinden oynanmak istenen oyunlara bir dur demeliyiz, bu durum ve kasette olan türdeki yanlış beyanlar bizleri çok üzüyor, işin gerçeği ve doğrusu şöyledir.
 
Bu görüntüleri gördükten hemen sonra en yakınındaki kişilerle görüşme yaptım, bakın en yakınındaki insanlar diyorum dikkatinizi çekiyorum. Bizzat (A.U)’ya sordum! Efendi Hazretlerinin bu durumdan haberi varmıdır? Ve kendisi ne buyuruyorlar? (A.U) dan aldığım yanıt şöyledir:
   
‘’Hocaefendi hazretleri ile beraberdim, karşılıklı oturup sohbet ederken bana başka bir hocaefendinin sağlık durumuyla alakalı bilgi sordu, bende O Hocaefendinin (A.V) durumu hakkında bilgi verdim. (A.V) Hocamızın rahatsız olduğunu ama, ara sıra gelip gittiğini söyledim, Efendi hazretleri sonra bana tekrar sordu: ''(A.V) Hocaefendi hangi partiye oy verecek?''
Bende ona dedim ki: A.V hoca aynen şöyle dedi: Başbakan Tayyip’e oy vereceğim, bunun üzerine Efendi hazretleri: ''En doğrusunu yapıyor (A.V) akıllı adamdır.''
 
Zekeriya Yücedal sözlerine devamla: ''Bana aktırılan ikinci bir bilgi de şöyle olmuştur: ‘’Efendi Hazretleri Cübbeli Ahmed Hocaefendi’ye, Necmeddin Erbakan rahmetli oldu, oylarımızı Tayyib’e vereceğiz ve sende bunu yayacaksın’’ emrini vermiştir!''
Sorduğunuz soruların, kasetlerin aslı budur, doğrusu budur, BUGÜN İÇİN diğer haberlerin tamamı yanlış yönlendirmedir. Cübbeli Ahmed Hocaefendi’ye şu anda ulaşabilirseniz sorsanız, şu benim vermiş olduğum haberleri size verecektir. En son ve en doğru haberler bunlardır, mensuplarımız bunlar dışında hiçbir habere ve bilgiye itibar edilmemelidir.
 
Haber Vakti: Peki bu duruma rağmen neden bu videolar yayınlanıyor ve bugün bile Efendi hazretlerinin talimatları dışında açıklamalar da bulunuluyor?
 
Zekeriya Yücedal: Orada mikrofon başkalarının ellerindeydi ama şu ifade ettiğim beyanlar Efendi Hazretlerinin kendi beyanlarıdır ve sözün gerçeğide budur. Ben burada kardeşliği korumak, aksine durumlarda oluşabilecek fitneleri uyandırmamak için video içeriğine girmiyor, Efendi Hazretlerinden aldığım son haberleri sizin aracılığınızla kamuoyunun bilgisine arz ediyorum. Şu anda da eğer oluşabilirseniz Cübbeli Hocaefendi’ye de aynı bana sorduğunuz soruları sorsanız ve yanında Efendi Hazretleride bulunsa aynen benim söylediğim ifadeleri teyit edecektir. Efendi hazretlerinin hükümet dışında hiçbir partiye oy verilmemesi gerektiğini emrettiğini söyleyecektir. Kardeşlerimizin bu hususta hiçbir tereddütü olmasın işin doğrusu ve gerçeği budur! Bunun dışındaki beyanlar maksatlı ve İsmailağa’da kanlı cinayetleri işleyenlerin ve İsmailağa’yı bölmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürecektir…
 
Habervakti: - Peki bu durumun kamuoyuna farklı, Efendi hazretlerinin yanında farklı ifade edilmesini neye bağlıyorsunuz?
 
Zekeriya Yücedal: - Yorum yok!
 
Habervakti: - Bu kasetlerin bu şekil yayılmak istenmesinin amacı nedir sizce?
 
Zekeriya Yücedal: - Yorum yok!
 
Habervakti: - Hocam en çetrefelli soruları yorumsuz geçiştirdiniz, kamuoyu ve cemaat mensupları nasıl bir sonuca varabilir ki bu durumda?
 
Zekeriya Yücedal: Sorduğunuz sorulara verdiğim cevaplar, cemaatimizin selametini düşündüğümdendir, cevaplamadığım ve yorumsuz bıraktığım sorularınız ise yine cemaatimizin selametini ve birlik beraberliğini korumak içindir. Her şey ayan ve beyandır. 2007 seçimlerinde de farklı bir ayak oyunuyla ama aynı amaç için cemaatimiz yönlendirilmek istenmiş, oylar bölünmek istenmişti ve bu durum medyada yer almıştı! Arşivlerde bu olayın video kayıtlarınıda bulabilirsiniz
 
Zekeriya Yücedal sözlerine devamla: ‘’Ortada bir sorun yada karışıklık yok! İsmailağa’nın çizgiside, fikride, duruşuda bellidir! Efendi hazretlerinin 12 Haziran’da ki seçimlerde hükümeti destekleyin talimatı kesindir. Rahmetli şehidlerimiz Hızır Ali Muratoğlu ve Bayram Ali Öztürk Hocalarımızın akıtılan kanları kurumadı, onların kurumayan kanları üzerinden kimseye siyaset yaptırmayız, bizim varlık amacımız alemlerin Rabb’ine kulluk, Efendiler efendisine (sav) hayırlı bir ümmet , bu vatan ve millete hayırlı hizmetler yapmaktır.
Cemaatimizden hiçbir kimsenin siyasi beka ve politik mevkileri umması ve beklemesi düşünülemez!
Duruşumuz NETTİR! Fatih Camii’ni bombalama planları yapanları mahkeme edip, adalet önünde hesaplarını soran mevcut hükümete bizim sırtımızı dönememiz mümkün mü? Aksine bir durumda, halen akıtılan kanları kurumamış olan şehidlerimiz Hızır Ali Muratoğlu ve Bayram Ali Öztürk Hocalarımızın yüzüne ahİrette nasıl bakarız?
Onlar bize sormaz mı: ‘’Kardeşlerim, katillerimizi meclise taşımak isteyenlerle el elemi verdiniz, bizim kanımızın hesabını soranlara sırtınızımı döndünüz?’’ diye! Biz ne deriz sonra onlara?’’ diyerek cemaatin duruşunu özetledi…
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum