Cemaat: yalana itibar etmeyin

Cemaat: yalana itibar etmeyin

İsmailağa Cemaati, Milli Gazete yazarı Mehmet Talu'nun kendileri hakkında seçimlerde bir partiyi destekleyeceği yönündeki açıklamasını yalanladı.

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, "Babama atfen yer alan haber ve beyanların hiçbiri doğru değildir. İddialar edep dışı ve hakikate aykırıdır" dedi.

İsmailağa Cemaati, yazar Mehmet Talu'nun Milli Gazete'de yaptığı açıklama ile bazı internet sitelerinde yer alan genel seçimlerde bir siyasi partiyi destekleyecekleri yönündeki iddiaları yazılı açıklama ile yalanladı. Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, yazılı açıklamasında, haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirterek, "İsmailağa cemaatinden bahisle, babama atfen yer alan haber ve beyanların hiçbiri doğru değildir" dedi.

CEMAAT GELENEĞİNE AYKIRI

Ahmet Ustaosmanoğlu, uzun zamandır rahatsızlığı dolayısıyla evinde istirahatte bulunan Mahmut Efendi adına, onun iradesini temsil imasıyla yapılan açıklamaların, yine onun iradesine karşı yapılmış açıklamalar olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Bu açıklamalar, edep dışı ve hakikate aykırı beyanlardır. Bu, cemaatin duyarlılığını etkilemeye ve istismara yönelik asılsız beyanları yapanların, kendi amaçlarına efendi babamı alet etmeye çalışmaları son derece üzüntü verici ve düşündürücüdür" dedi.

FESAT ÇEVRELERİN MARİFETİ

Ahmet Ustaosmanoğlu, benzer haberlerin kasıtlı olarak basına servis edildiğini de belirterek, "Bu asılsız beyanların her türlü siyasi istismarı meşru sayacak bir takım güdümlü fesat çevrelerin marifeti olduğunu düşünüyoruz. Sadece cemaatimizin değil, diğer kardeş cemaatler için de fitne ve fesada yol açacak bu tür provakatif beyan ve dedikodulara karşı insanlarımızın uyanık olmalarını ve hassasiyet göstermelerini ümit ediyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.