İsmet Yılmaz: Ak Parti açık ara önde

İsmet Yılmaz: Ak Parti açık ara önde

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, anketlerde AK Parti açık ara önde olduğunu söyledi.

7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında seçim bölgesi Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleriyle Öğretmen Evi’nde kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Yılmaz, “Bu seçim Türkiye’nin seçimi, milletvekili seçimi değil, hatta AK Parti’nin seçimi de değil. Dolayısıyla Türkiye’nin nasıl olmasını istiyorsak, öyle bir tercih yapacağız. CHP’yi seçersen Türkiye’nin nasıl olacağını bilirsin değimi? CHP’nin yönetmesini istiyorsan CHP’ye o yereceksin, ama Türkiye’nin de nasıl olacağını biliyorsun, geçmiş tecrübeyle. MHP yi istiyorsan, geçmişte onun yönettiği dönemler var, koalisyon ortağı olduğu durumlarla ve şimdiki Türkiye’nin olaylarına bakışı var. Herkes layık olduğu üzere yönetilir diye bizim genel ilkemiz var. Geriye kalıyor HDP, ya da o ekolden yana olan partiye o vereceksiniz, Sivas için bu söz konusu değil. Ama diğer ikisine en azından Sivas’tan oy verenler, üç üncüye de birkaç tane oy alır diyenler var. Sonuçta bu Türkiye’nin seçimi Türkiye’nin önümüzdeki dönemde kimi, hangi düşüncenin, hangi hizmet siyasetinin yönetmesini istiyorsak onu seçeceğiz. Dolayısıyla kendimiz için seçeceğiz. CHP’den hizmet gelir mi? MHP’den hizmet gelir mi? HDP’den hizmet gelir mi? “dedi.

“HERKES AK PARTİ İKTİDAR OLACAK DİYOR”

Anketlerde AK Parti’nin açık ara önde olduğunu söyleyen Yılmaz, ”Türkiye’de anket yapılmış, bu verdiğim rakamlar gerçek ve saha içi. Kim iktidar olacak, yüzde 77 ile AK Parti olacak. Benim buradaki kardeşlerim de hangi partiye oy verirse versin, ancak herkes biliyor ki AK parti iktidara gelecek. Muhalefetten hizmet gelir mi? Muhalefetten hizmet gelmez. Muhalefetten hizmet gelmeyeceğini bile bile benim bir kardeşim CHP’ye veya MHP’ye veya diğer ufak partilerden birisine oy verirse, ondan sonra Türkiye’ye veya Sivas’a hizmet gelmedi diye şikayet etmeye hakkı olur mu? Türkiye kararını verdi, kaç milletvekiliyle AK Parti iktidar olacak ona karar vereceğiz. Sivas bu seçime, tercihe ne kadar katkı da bulanacak ona karar vereceğiz. Bunun dışında başka bir seçenek yok“ diye konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ İNSANLARIN HAKKINI İADE ETMEKTİR”

Çözüm sürecine değinen Bakan Yılmaz, ”Askere gitmekte olan evladı olanlar, o çağda evladı olanlar bunun kıymetini daha iyi bilir. Eskiden askere gönderdiğinde kafasında bir soru işareti vardı nasıl olacak diye? Çözüm süreci devam etmesin demek kavgalar devam etsin demek, bir kavgaya girersiniz beş yumruk atarsınız ama bir, iki yumrukta yersiniz. Beş yumru attığınız kar değil ama yediğiniz iki yumruk sizin için zarardır. Dolayısıyla terörle mücadeleye girdiğinde karşı taraftan bin, iki bin kişi öldürdün ama her yıl senden 100 tane evladın şehit veriliyor bu senin için kayıp mı? Dolayısıyla o evlatların kaybedenlere en çok şehit cenazesine katılmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Annesine babasına bir sorun bakalım size dünyaları versek deseniz hangisini tercih eder. Onların bu tercihlerini görmeyeceksin de her yıl yüze yakın insanın ölmesini doğal kayıp gibi göreceksin niye bunu yaptın diyeceksin. Biz bu ülkeyi güçlü dönemine nasıl getirdik kendisini muhafazakar müslüman kabul edenleri bu sisteme asil sahibi yaptık“ ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ananla senin arandaki dile birisi engel koysa buna karşı çıkmaz mısın? Sana yapılmasını ister misin? İstemezsin o halde Kürt kardeşime niye isteyesin. Çözüm süreci insanların anasından doğan en temel en doğal haklarını iade etmektir. İşte onu yaptığımız için Türkiye’yi güçlendirdik. Yine kafalarında kendi Türkiye’yi bölenler AK Parti’nin Türkiye’yi böleceğini söylüyor bu doğru değildir. Ben her zaman söyledim. CHP ve MHP Doğu’da ve Güneydoğu’da var mı? Yok. Kendileri Türkiye kafalarında bölmüşler oraya gitse bir tane vatandaş onları desteklemiyor. Desteklemediği içinde isterse orası yansın gözlerinde yok.”

 

İHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.