İsrail Gazze'de hastane vurdu

İsrail Gazze'de hastane vurdu

İsrail ordusu, Aksa Şehitleri Hastanesi'ni bombaladı. 5 hasta öldü, 15 kişi yaralandı. 14 günlük saldırılarda ölenlerin sayısı 530'u geçti.

İsrail bombardımanı nedeniyle Gazze'de evlerin de çoğu yıkıldı, etraftan dumanlar yükseliyor. İsrail savaş uçakları, Gazze'nin en büyük hastanelerinden Aksa Şehitleri Hastanesi'nin üçüncü katına bomba yağdırdı. 5 Filistinli hasta öldü, 15 kişi yaralandı.
Al Jazeera kaynaklarına göre, İsrail ordusu pazar günü sivil katliamı yaptığı Tuffah, Şecaiyye ve Zeytun semtlerini fosfor bombalarıyla vuruluyor.

FOSFOR BOMBASI İDDİASI
 Vefa Hastanesi Müdürü Basman Elashi, "İsrail yeni bazı kimyasal maddeler kullanıyor. Elimizdeki ilaçlarla bunlara müdahale edemiyoruz. Doktorlarımız bunları tedavi edemiyor. İsrail fosfor bombası kullanıyor, bu doğru" dedi.
Al Jazeera Muhabiri Vael Duhduh, "Şecaiyye semtinin kuzeydoğusu yoğun bombardıman altında. Şaif bölgesi fosfor bombalarıyla vuruluyor. Gazze sağlık ekipleri bölgeye girişin imkansız olduğunu söylüyor. Hareket eden hayvanlar dahi hedef seçiliyor. Korkunç bir bombardıman var. Hiçbir hedef gözetmeksizin sivillerin yaşadığı evler hedef seçiliyor. Tanklardan da ateş açılıyor" notlarını aktardı. İsrail 2009 ve 2012'deki Gazze saldırılarında da yine fosfor bombası kullanmıştı.

ÇİVİ BOMBASIYLA YARALANDILAR
Ayrıca, İsrail'in Cenevre Anlaşması'na göre kullanımı yasak olan çivi bombası fırlattığını da aktardı. Bu bomba küçük olmasına rağmen 5 bin çivi yayıyor. Çivi bombası ayrıca, düştüğü yerin kilometrelerce uzağına kadar çivi fırlatabiliyor ve çivilerin her biri 3 cm uzunluğunda. İsrail şu ana kadar bu bombalardan 5 adet kullandı. Bu nedenle yaralanan çok sayıda kişi hastanelere taşındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.