İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya girdi

İsrail askerleri Mescid-i Aksa'ya girdi

İsrail makamlarının, Kudüs'te terör saldırısı yapılacağı istihbaratı alınması üzerine teyakkuza geçtiği bildirildi.

İsrail güvenlik güçlerinin ve sivil savunma birimlerinin, Kudüs'te akşam saatlerinde terör saldırısı gerçekleşeceği yönünde alınan istihbarat üzerine teyakkuza geçtiği belirtildi.

AA muhabirine açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Micky Rosenfeld, ''başta polis, itfaiye ve sağlık görevlileri olmak üzere tüm devlet kurumlarının, alınan terör saldırısı yapılabilir istihbarat bilgisi nedeniyle yüksek düzeyde alarma geçirildiğini ve halen yüksek alarm durumunun sürdüğünü'' belirtti.

İsrail ordusunun radyosu, İsrail'in Sesi'nden yapılan açıklamada, ''İsrail'e ait yerleşim birimlerinin yer aldığı bölgelerde güvenlik güçlerinin sayısı artırılarak, yerleşimcilerin bulunduğu mahallelerin giriş çıkışlarına ilave askeri barikatlar kurulduğu'' kaydedildi.

Öte yandan El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, bugün yayımladığı açıklamada, aralarında 50 İsrail askeri, istihbarat elemanı ve yerleşimcilerin de bulunduğu grubun, Mescid-i Aksa sınırlarında yer alan Kubbet'üs- Sahra, Mervani Mescidi ve Kıbeli Mescidi'ne üniformalarıyla girip, incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

Kurum, yapılan bu girişimi ''İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırısı'' olarak nitelendirdi. Açıklamada ''Yerleşimcilerin ve birtakım örgütlerin, Aksa içinde Tevrat'tan dualar ve Talmud'dan bölümleri yüksek sesle okuması Müslümanları kışkırtmak amaçlıdır'' denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.