İsrail Başbakanı da Ayrılık'a tepkili!

İsrail Başbakanı da Ayrılık'a tepkili!

İsrail Başbakanı Netanyahu, TRT1’de gösterilen "Ayrılık" dizisine ilişkin olarak Türkiye’yi eleştirdi.

İsrail’de "Anadolu Kartalı" krizi sona ermeden yeni bir gerginlik yaratan, TRT1’de yayınlanan "Ayrılık" dizisine bir tepki de İsrail Başbabakanı Benjamin Netanyahu’dan geldi. Netanyahu, "Türk televizylonundaki kışkırtmadan hayal kırıklığına uğradığı"nı belirtirken "Türkiye’nin son bir veya iki yıla kadar izlediği yolda temel bir değişikliğe tanık olmadığınızı umuyorum" ifadelerini de kullandı.

Benjamin Netanyahu, İsrail’i ziyaret eden İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile düzenledi. İsrail’de "İsrailli askerleri katiller gibi gösteriyor" diye büyük tepkilere hedef olan "Ayrılık" dizi ile ilgili olarak Netanyahu, "Türk televizyonundaki kırşkırtmadan hayal kırıklığına uğradığını"söyledi.

İsrail Başbakanı, "Türkiye’nin, aşırı unsurları değil, barışı güçlendireceğini umuyoruz çünkü bu önemli bir ülke ve onunla ilişkiler barış için önemli" şeklinde konuştu.

Yedioth Ahronot gazetesine gore, Netanyahu ayrıca "Türkiye’nin son bir veya iki yıla kadar izlediği yolda temel bir değişikliğe tanık olmadığınızı umuyorum" de sözlerini de kullandı.

Etiketler :