İsrail: 'Devlet kurarsanız işgal ederiz'

İsrail: 'Devlet kurarsanız işgal ederiz'

İsrail ulaştırma bakanı, İsrail’le bir uzlaşmaya varılmadan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmaya kalkışılmasının, İsrail’in tüm Filistin şehirlerini işgalini gerektireceğini söyledi. Bakan ‘böyle bir adım Oslo Antlaşması’na aykırıdır’ dedi.

İsrail başbakanı Bünyamin Netenyahu’ya yakınlığı ile bilinen ulaştırma bakanı, Filistin Sultası’nın tek taraflı olarak bağımsız bir Filistin devletini ilanın etmesinin neticesinde İsrail’in Batı Yaka’yı işgal etmesi gerekeceğini ifade etti. Ulaştırma bakanı diğer yandan Filistin’de Hamas hareketinin de dahil olduğu bir hükümetin, İran’a Batı Yaka’ya girme fırsatı doğuracağına işaret etti.

İsrail Ulaştırma Bakanı Yusrail Katz, Filistin sultasının tek taraflı adımlar atarak bağımsız devleti ilan etmesi durumunda Batı Yaka’nın tamamen işgal edilmesi çağrısında bulundu.

İsrail işgal hükümeti başkanı Bünyamin Netenyahu’ya yakınlığıyla bilinen ulaştırma bakanının bu sözleri Nablus Şehri’nin güneyindeki Itamar yerleşimlerine düzenlediği gezi esnasında geldi.

Bakan Katz şöyle konuştu: ‘Filistin tarafından atılacak tek taraflı adımlar, Oslo İttifakı’na terstir. Eğer Sulta, bu tür adımlar atmakta ısrar eder ve kendi başına bağımsız bir Filistin devleti kurulduğunu ilan ederse İsrail’in tüm Filistin şehirlerini ve kamplarını işgal etmesi gerekir.’

Hamas ve Fetih hareketleri arasında imzalanan barış ittifakına ve ulusal birlik hükümetinin kurulmasına da değinen bakan, hükümette Hamas hareketinin varlık göstermesinin İran’a Batı Yaka’ya girme kapılarını açacağını iddia etti.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum