İsrail ve Ergenekon’a bakmak lazım

İsrail ve Ergenekon’a bakmak lazım

Özgün Duruş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aslan Değirmenci, internete düşen MİT- PKK görüşmelerini değerlendirdi. Değirmenci, olayın arka planında İsrail ve Ergenekon’un olduğunu iddia etti.

“Kürt sorunu yıllardır sürüyor ve çözüme her yaklaşıldığında şiddet olayları artıyor” diyen Değirmenci, “Artan şiddet olayları çözüme giden yolu tıkıyor. Ancak her şeye rağmen son 2 yıldır hükümet sorunun çözüme kavuşturulması için çaba sarf ediyor. Çabasını güçlü bir iradeye dönüştürme çabasında iken derin yapılar devreye giriyor. Aynı dün internete düşen ses kaydında olduğu gibi gizemli eller süreci provoke ediyor. Komplekslere kapılmadan sorunun çözümü için görüşülür. Şimdiye kadar görüşülmediği için sorun bu kadar büyüdü. Ancak bu görüşmeler kritik süreçlerde derin ellerce deşifre edilirse milliyetçi oluşumlar, derin yapılar ve dış kaynaklı örgütler tarafından aleyhte kullanılır. Aynı bugün olduğu gibi… İnternete düşen ses kaydının arka planını anlamaya çalıştığımız saatlerde MHP’den görüşmeye tepki geldi. Ulusalcı yapılar da hükümet aleyhine açıklamalar yaptı. Oysa insanlar konuşmayınca silahlar konuşuyor. İşte bu ses kaydının arka planında da silahların susmamasını isteyenler var” dedi.

 

Değirmenci sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu olay sıradan bir olay değildir. Çok ciddi teknolojiye sahip bir yapı tarafından bu kadar önemli bir görüşme kayıt altına alınır.  Ergenekon örgütünün, KKTC ve Ankara'da iki dinleme merkezi kurduğunu biliyoruz. Dinleme merkezlerinin araç ve gereçlerinin tümünün İsrail’den alındığı da deşifre oldu. Başbakan Erdoğan Ortadoğu’yu fethettiği saatlerde böyle bir kaset internete düşüyorsa derim ki; terör devleti İsrail ve İsrail’in Türkiye’de ki destek verdiği yapılara bakmak lazım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.