Gazze'de 4 günün bilançosu: 75 ölü

Gazze'de 4 günün bilançosu: 75 ölü

İsrail, 'Koruyucu Hat' adını verdiği işgalle sivilleri hedef almaya devam ediyor. 4 gündür Gazze'ye düzenlenen hava ve kara operasyonlarında 75 kişi öldürüldü, 680 kişi yaralandı 2 binden fazla ev kullanılamaz hale geldi.

İsrail'in kayıp Yahudi gençlerin ölümünü bahane ederek başlattığı 'Koruyucu Hat' (Protective Edge) adlı yeni işgali sivil katliamına neden oluyor.

Çocuklar ve kadınlar hedefte

İsrail 4 günde Gazze üzerine 781 saldırı düzenledi. Devam eden saldırılarda aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 75 kişi öldürüldü, 680 kişi yaralandı. Gazze'de fiili olarak görevine devam eden Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in çocuk, kadın ve yaşlıları hedef aldığını belirterek, ölenlerin 20'sinin çocuk, 10'unun kadın olduğunu söyledi.

İsrail Hükümet binalarına saldırıyor

Sivilleri hedef alan İsrail, bugün sabah saatlerinde Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanının ofisine saldırı düzenledi.

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin Rimal semtinde ve Deyr el-Belah kentinde İçişleri Bakanlığına bağlı İç Güvenlik Biriminin merkezlerini de bombaladı. Sağlık Bakanlığı, hükümet binalarının hedef alındığı saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

İsrail denizden de saldırdı

Gazze'ye havadan ve karadan saldırmaya devam eden İsrail, denizden de şeride saldırı düzenledi. 10'dan fazla top atışının yapıldığı saldırıda ölü ya da yaralı olmadığı öğrenildi.

'710 hedefi vurduk'

İsrail gazetelerin haberine göre İsrailli yetkililerin Gazze'ye yönelik saldırılarda 710 hedefi vurduklarını belirtilerek, sivillere düzenlenen katliamı savundukları kaydedildi.

Telaviv'e operasyonlar sürüyor

İsrail Gazze'ye saldırmaya devam ederken, Hamas'ın Telaviv'e yönelik füze atışları da devam ediyor. Haaretz gazetesinin haberinde, füze operasyonunda 1 İsraillinin öldüğü iddia edilirken, yaralılar olduğu ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.