Filistin: Gazze'de Barışa İsrail engel

Filistin: Gazze'de Barışa İsrail engel

İsrail kabinesinin, Mısır'ın ateşkes teklifini sabah 7.00'de görüşeceklerini açıklamasının ardından Hamas'tan teklife yanıt geldi

Mısır, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların sona erdirilmesi için bir öneri sunarak, İsrail ve Hamas'a salı sabahı 09.00'dan itibaren ateşkes uygulamaları yönünde çağrıda bulundu. Kahire yönetiminin önerdiği ateşkes, karadan, denizden ve havadan gerçekleşecek bombardımanın önüne geçmeyi ve sınır kapılarının açılarak sivillerin güvenli geçişinin teminatının sağlanmasını hedefliyor.

MISIR'IN ÖNERİSİ NE İÇERİYOR?

Öneriye göre, taraflar silahların susmasının ardından 48 saat içerisinde Kahire'de bir araya gelerek görüşme gerçekleştirecek.
Haaretz Gazetesi, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Mısır'ın ateşkes çağrısını görüşmek salı günü toplanacağını duyurdu. Toplantı sabah saat 07.00'de.

ANLAŞMA OLMADAN ATEŞKES OLMAZ

Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum, "Kapsamlı bir anlaşma sağlanamadan ateşkes yapmayı reddediyoruz. Savaş zamanında önce ateşi kesip sonra müzakere etmezsiniz" dedi. Hamas olarak bu konuda resmi bir teklif almadıklarını söyleyen Barhum, "Direniş silahları kırmızı çizgimizdir" ifadelerini kullandı.

"FİLİSTİN'İN KAHRAMAN EVLATLARI"

Gazze Yönetimi'nin eski Başbakanı İsmail Haniye, "Filistin’in kahraman evlatları dik duruşunuz ve sabrınız için sizlere teşekkür ediyorum. Halkımızın ve bizim başımızı eğmediniz" dedi.

"BARIŞA İSRAİL ENGEL"

Önemli bir süreçten geçildiğini ifade eden Haniye, "Kassamın direnişini görüyorsunuz. Kuşatma, Filistinlilerin güç ve kudretini yıkamadı. Kuşatma bozguna uğradı. Hamas ve savaşçılarının gücü bir hareketin, bir kesimin veya grubun gücü değil. Tüm Filistin halkının gücüdür. Kendisi için değil, Kudüs için, Batı Şeria için, Gazze için ve tüm Filistin için savaşıyor. Barışa engel İsrail'dir" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.