İsrail Filistin Kampını Bastı

İsrail Filistin Kampını Bastı

İsrail askerleri Şu'fat Mülteci kampını kuşatıp onlarca Filistinliyi tutukladı.

İsrail askerleri dün sabah erken saatlerde havadan ve karadan Kudüs’ün kuzeyinde bulunan Şu’fat mülteci kampını yoğun ateş ve ses bombaları eşliğinde kuşatarak, kampta sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Görgü şahitleri, yüzlerce askerin kampta, barbarca evlere girip aramalar yaptığını ve aramaların ardından da onlarca Filistinliyi tutukladığını ifade ettiler.

İşgal ordusunun mülteci kampına girmesiyle askerlerle Filistinliler arasında birkaç noktada çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Batı Şeria’nın Cenin şehrinde de operasyon yapan İsrail askerleri bölgedeki Hamas liderlerinden İsmail Ebu Tamı’ın evini basıp, ev eşyalarına da zarar verdiler.

Bugün sabah erken saatlerde el-Bire şehrine giren İsrail askerleri, Bire Belediye Başkanı Şeyh Cemal Tavil’in eşi Münteha Tavil’i (45) tutukladılar.

İsrail askerlerinin evini basıp eşyalarını kırdığı Münteha Tavil, şehirde faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak çalışmakta, Filistin halkına yaptığı hayır hizmetleriyle tanınmaktadır. DÜNYA BÜLTENİ

Etiketler :