İsrail ve Flistin ortak çağrıda bulundu

İsrail ve Flistin ortak çağrıda bulundu

"Ebu Salim Sınır Kapısı'nın güvenliği artırılsın"

 

Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye, Mısır-Gazze sınırında güvenliğin kontrol altına alınması için ortak bir güvenlik komisyonu oluşturulması çağrısında bulundu.

Sina yarımadasındaki 16 Mısırlı askerin ölümünü görüşmek üzere bir araya geldikleri Bakanlar Kurulu toplantısından önce basın mensuplarına konuşan Haniye, olayın faillerini ortaya çıkarmak için Filistin güvenlik kurumunun Mısır güvenlik güçleri ile işbirliği yapacağını belirtti.

Haniye, Gazze'ye ambargonun kaldırılması için harcanan çabaları boşa çıkarmak ve GazzeMısır sınırında kaos oluşturmak isteyen İsrail'in bu olayda ilk suçlu olduğunu ileri sürdü.

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada ise Gazze'nin Mısır yönetimi ile olayın gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için tam bir koordine içinde oldukları kaydedildi.

İSRAİL 8 CESEDİ MISIR'A TESLİM ETTİ
İsrail Mısır'ın ebu Salim sınır kapısındaki güvenlik birimine saldırıda ölen 8 kişinin cesedini Mısır'a teslim etti.

İsrail Yediot Ahranot gazetesi internet sitesinde yayımladığı haberde İsrail Ordu Sözcüsü Yeof Murdahi'nin ''Sınırdaki çatışmada ölü ele geçirilen 8 saldırganı ebu Salim sınır kapısından Mısır'a teslim ettik'' sözlerine yer verdi.

Mısır'dan konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

NETANYAHU: SINIRIN KORUNMASI İKİ TARAFIN DA ÇIKARINADIR
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Sina sınırında yer alan İsrail askerlerini kabul ederek saldırganların sınırı geçmesine izin vermediği için tebrik etti.

Netanyahu, ''Şu çok açık, İsrail ve Mısır'ın sınırı koruması her iki tarafın da çıkarınadır'' dedi.

Saldırıda ölen Mısır'lı askerler için de üzüntülerini dile getiren Netanyahu, ''İsrail vatandaşlarının güvenliği konusunda İsrail devleti kendine güvenmelidir. Bu rolü İsrail savunma ve güvenlik kuvvetleri sürdürmeye devam edecektir'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.