İşte Gazze'de son durum

İşte Gazze'de son durum

Gazze'de masum sivilleri çocuk kadın genç yaşlı demeden katleden İsrail Hükümeti, Mısır'ın 72 saatlik ateşkes önerisini kabul etti.

Mısır yönetimi Türkiye saati ile bu sabah 08.00’de başlamak üzere 72 saatlik ateşkes önerisini İsrail ve Filistin delegasyonunun kabul ettiğini duyurdu. Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, öneriyi kabul ettiklerini açıkladı.

ATEŞKES SÜRECİ NASIL GELİŞTİ?

İsrail, Mısır'ın önerdiği ateşkes girişimine bir kaç saat içerisinde cevap vereceğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amira Oron AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Mısır'ın önerdiği 72 saatlik ateşkes girişimini birkaç saat içinde cevap vereceğiz'' dedi.

Oron, ülkesinin "insani ateşkes için yürütülen her türlü çabayı memnuniyetle karşıladığını" ve söz konusu öneriye yanıtı basın toplantısı düzenleyerek açıklayacaklarını belirtti. Oron, "Bizim tutumumuz net. Hamas'ın bağlı kalıp kalmayacağını bilmememize rağmen Gazze'de her türlü ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz. Gerçek bir ateşkes güvencesi verilirse Kahire'deki müzakerelerin başlaması için müzakereci heyet gönderebiliriz" ifadesini kullandı.

Öte yandan Gazze'de ateşkes sağlanması amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Filistin heyetinde yer alan Demokratik Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Kays Abdulkerim, "Mısırlı yetkililerin, İsrail ile Filistin arasında görüşmelerin başlayabilmesini sağlayacak 72 saat süreli ateşkes için çaba harcayacakları konusunda kendilerine söz verdiğini" bildirmişti.

Filistin heyeti, bugün Mısır İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid Tuhami ile görüşmüştü. Mısır, 14 Temmuz'da Gazze'de ateşkesin sağlanması için girişim başlattığını duyurmuş ancak bu girişim başarılı olmamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.