Gazze'de son durum

Gazze'de son durum

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının bin 951'e, yaralıların 10 bin 193'e yükseldiği belirtildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada Gazze'de İsrail saldırılarına maruz kalan bölgelerde arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğine işaret ederek "Sağlık ekipleri, geçici ateşkes süresince yürütülen kurtarma çalışmaları sırasında cansız bedenlere ulaşıyor. Ayrıca saldırılarda yaralanan bazı Filistinliler de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamıyor" dedi.

Kudra, son verilere göre İsrail'in Gazze'ye saldırılarında şu ana kadar bin 951 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 10 bin 193 kişinin de yaralandığını dile getirerek, "Saldırılarda hayatını kaybedenler arasında 469 çocuk, 343 kadın, 88 yaşlı, yaralananlar arasında ise 3 bin 84 çocuk, bin 970 kadın, 368 yaşlı yer alıyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı (AA) İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de gün geçtikçe ağırlaşan bilançoyu resmi verilerle ortaya koyan "www.gazasurvey.com" adıyla yayınlanan internet sitesinde saldırılarda hayatını kaybeden Gazzelilerin sayısını yetişkin erkek ve kadın, çocuk kategorilerinde yayınlıyor. Sitede ayrıca hayatını kaybedenlerden adları tespit edilebilenlerin tam listesi, vurulan ve tamamen yıkılan ev, cami, okul ve sağlık merkezlerinin sayıları da güncellenerek Dünya kamuoyu ile paylaşılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.