Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

İsrail ordusu, havadan ve karadan Gazze'ye saldırmaya devam ediyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yedisi çocuk en az 27 kişi öldü, 130 kişi de yaralandı. Tel Aviv, 40 bin yedek askeri göreve çağırdı. Hamas ve diğer örgütler füzelerle karşılık veriyor. Kudüs'te üç patlama meydana geldi.



Bölgeden alınan son bilgilere göre, Nuseyrat Mülteci Kampı'nın batısında Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’na mensup bir binaya İsrail’in saldırısı sonucu bir aktivist öldü. Bir İsrail insansız hava aracı, Gazze’nin merkezindeki Vahdet Caddesi’nde sivil aracı bombaladı. Araçta bulunan dört kişi hayatını kaybetti. Han Yunus'ta bir eve rokat isabet etmesi sonucu 8 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.  Beyt Hanun'da İsrail füzeleriyle vurulan başka bir evde ise altı Filistinli hayatını kaybetti.
Şeyh Rıdvan semtine hava saldırıları sonucunda bir çocuk hayatını kaybederken, ölü sayısı en az 27 oldu. Yaralananların sayısı ise 130'a ulaştı.



273 NOKTA BOMBALANDI!

Filistinli kaynaklar İsrail’in salı günü yaklaşık 273 hedefe saldırdığını söyledi. İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın önde gelen komutanlarından Hafiz Hamad'ın Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan evine yönelik İsrail ordu birlikleri tarafından girişilen saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi. Hafiz Hamad’ın İslami Cihad Hareketi'nin Beyt Hanun genel komutanı olduğu belirtildi.

Al Jazeera'nin iddiasına göre bazı kaynaklar İsrail ordusunun bazı Filistinlileri telefonla arayarak evlerini terk etmelerini istediğini, ardından bu evleri karadan karaya füzeyle vurduğu bilgisini ilettiler.



GAZZE FÜZELERLE KARŞILIK VERİYOR

Gazze ise İsrail'e füzelerle karşılık veriyor.  Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Hayfa kentinin ilk kez "R 160" tipi füzeyle vurulduğu, İsrail’in başkenti Tel Aviv ile Kudüs’e dörder "M 75" tipi, Aşdod’a ise 38 "Grad" tipi füze atıldığı duyuruldu.

İSRAİLLİLER PANİKTEN YARALANDI!

İsrail, Hamas'ın füzeleri nedeniyle 32'si panikten 38 kişinin yaralandığını açıkladı. Gazze Şeridi'nden deniz yoluyla İsrail'e geçmeye çalışan silahlı 5 Filistinli İsrail ordusu tarafından öldürülürken, çıkan çatışmada bir İsrail askeri de yaralandı.
Hamas, Zikim sahilinde öldürülenlerin kendi üyeleri olduğunu açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.