İsrail medyası yenilgiyi kabul etti

İsrail medyası yenilgiyi kabul etti

İsrail'in tek taraflı ateşkes ilan etmesi ve tüm askerlerini Gazze'den çekmesini, İsrail medyası, yenilginin ilanı olarak kabul etti.

İsrail'in önceki gün tek taraflı ateşkes ilan etmesi, dün de tüm askerlerini Gazze'den çektiğini duyurmasını, İsrail medyası, yenilginin ilanı olarak kabul etti.

İsrail'in önemli gazetelerinden Haaretz, İsrail ordusunun Gazze saldırılarının ardından yenildiğini söyledi ve "İsrail ordusu ya beynini depoya kaldırdı, ya da Hamas'a kiraladı. Bütçesi artmasına rağmen Hamas'ı yenemedi" dedi.

Haaretz, İsrail ordusunu King Kong'a benzeterek şu ifadeleri kullandı: "Bir goril kadar büyük, hantal ve sakar olan İsrail ordusu, her attığı adımda bir evi, köprüyü ya da BM okulunu yıktı. Ama bu ordunun daha güçlü ve büyük olmaya değil, daha zeki olmaya ihtiyacı var". İsrail basınında çıkan diğer haberlerde de, İsrail'in 8 Temmuz'da başlattığı ve binin üzerinde sivili öldürdüğü 'Koruyucu Hat' Operasyonu'nun başarısızlıkla sonuçlandığı ve bu savaşın galibinin Hamas olduğu belirtiliyor.

 
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum