İsrail: Gazze'den beter edeceğiz

İsrail: Gazze'den beter edeceğiz

Kandan beslenen İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'a karşı büyük bir savaşa hazırlanıyor.

İsrail ordusunun ülkenin kuzey sınırlarında konuşlanan 91'inci Tugayı'nın komutanı Hertzi Halevy dün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ordumuz daha ciddi ve profesyonel bir başka Lübnan Savaşı'na hazırlanıyor. Tepki daha keskin, sert ve şiddetli olmalı" dedi.

Bölgenin tutuşma riski altında olduğunu söyleyen Halevy, savaş hazırlığında Suriye'de yaşanan gelişmelerin de etkisi olduğunu belirtti.

ESAD DEVRİLİNCE SIRA HİZBULLAH'A GELEBİLİR

Nitekim İsrail ordusunun, Esad'ın devrilmesiyle bölgede yaşanacak bir kaosa karşı hazırlandığı belirtiliyor. Suriye'nin Hizbullah'a verdiği desteğe işaret eden bazı yorumcular ise İsrail ordusunun Esad'ın devrilmesiyle yalnız kalacak olan örgütü yok etmeye çalışacağını vurguluyorlar.

İsrail ordusunun kuzey komutanlığından üst düzey bir yetkili ise Haaretz'e yaptığı açıklamada, "Bir sonraki savaş farklı olacak. Bu yüzden işlerin ülke cephesinde daha kolay yürümesi için mümkün mertebe en kısa sürede bitmesini sağlamalıyız" dedi.

Adı açıklanmayan yetkili, bu sözlerinin Lübnan'a yönelik çok şiddetli bir saldırı düzenleneceği ve devasa bir hasar oluşacağı anlamına geldiğini kaydetti.

Haaretz ise İsrail ordusunun savaş simülasyonlarında özellikle Güney Lübnan'daki köylerde Hizbullah'a karşı geniş çaplı bir kara harekatı planlarının denendiğini bildirdi.

"GAZZE'DEN BETER OLACAK"

Kuzey komutanlığı yetkilisi, "Goldstone Raporu burada olacakların yanında sönük kalacak. Düşman nüfusun yoğun olduğu yerlerde ve bu yerlerin dışında savaşma şansı yok" dedi.

İsrail ordusunun operasyon için bölgedeki hazırlıklarını hızlandırdığı sırada Halvey, "Goldstone raporunda toplum ve dünyanının kafası karışmıştı ve işlerin daha nazikçe halledileceğini düşünmüşlerdi ancak bu olamaz. Çok büyük bir kuvvet kullanmadan amacımıza ulaşmamız çok zor. Düşmanın da bunu biliyor olması lazım" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.