İsrail: Gerekirse Güç Kullanın

İsrail: Gerekirse Güç Kullanın

Filistin'e insani yardım malzemesi götürecek olan Mavi Marmara yolcu gemisi, Sarayburnun'dan yarın yola çıkacak. İsrail ise ateşle oynamaya devam ediyor

Ambargo altındaki Filistin'e insani yardım malzemesi götürecek olan Mavi Marmara yolcu gemisi, Sarayburnun'dan yarın yola çıkacak. İsrail ise ateşle oynamaya devam ediyor.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak İsrail Deniz Kuvvetleri'ne verdiği emirle, 26 Mayıs'ta da Gazze'ye ulaşacak gemi filosunun engellenmesi çağrısında bulundu.

Güç kullanılacak

İsrail kaynakları "Gemi filosunun temel hedefi, ambargonun delinmesi değil. Esasında Gazze'ye ambargo uygulanmıyor. Hayati tüketim maddelerinde Gazze'de bir eksiklik yok. Ayrıca İsrail, temel tüketim maddelerinin Gazze'ye girmesi günlük olarak izin vermektedir. Bu filo, Gazze sahiline ulaşmayacak. Deniz kuvvetlerimiz, filonun Gazze sahiline ulaşmasını engellemek için güç kullanacaktır" dedi. Güçten neyin kastedildiği ise muallak.

İsrail Dışişleri Bakanlığı da gemi filosuna eklenecek Avrupa ülkelerine çağrıda bulunarak, gemilerin hareket etmesinin engellenmesini aksi takdirde bu ülkelerle İsrail arasındaki ilişkilerin zedeleneceğini açıklamıştı.

Etiketler :