İsrail Hristiyanları da bezdirdi!

İsrail Hristiyanları da bezdirdi!

Ateşkesi bozarak Gazze'ye saldıran İsrail, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yaşayan Hristiyanları da bezdirdi.

Bu sabah itibariyle ateşkesi hiçe sayarak Gazze'yi bombalamaya başlayan İsrail, Filistin'de yaşayan Hristiyanları da bezdirdi.

Yılbaşına sayılı günler kalırken kilisede dua eden Filistinli Hristiyanlara da saldıran İsrail askerleri, Noel baba kostümüyle protesto edildi. Hristiyanların sessiz protestosuna İsrail askerinin müdahalesi sert oldu.

Öte yandan Haber10 muhabiri Burak Öztürk'ün aldığı bilgilere göre, İsrail’in Kalendiya ve Batı Şeria bölgelerindeki saldırılarda kullandığı ses ve gaz bombalarının kapsülleri Batı Şeria’da bulunan Beytüllahim bölgesinde bulunan Mahd kilisesindeki noel ağacına asıldı.

Filistinli Hristiyanların Noel heyecanı

Noel kutlamaları için Beytüllahim'deki Mehd Kilisesi'nde gitmek üzere İsrail yönetiminden gerekli izni alan 500 Filistinlinin Gazze'den ayrıldığı bildirildi.

Gazze'deki Ortodoks Kilisesi Halkla İlişkiler Müdürü Cebir Cilde, İsrail yönetiminin 700 Hristiyan'ın Beytüllahim'deki Noel kutlamalarına katılmaları için Gazze'den ayrılmalarına izin verdiğini, bu kapsamda 500 kişi hakkındaki gerekli izin belgesinin yayınlandığını, 200'ünün ise önümüzdeki saatlerde yayınlanabileceğini belirtti.

 

İSRAİL HRİSTİYANLARI DA BEZDİRDİ

 

"Bütün acıların son bulması için hep birlikte dua edeceğiz, Beytüllahim'de olmak için sabırsızlanıyoruz"

Noel'i Beytüllahim'deki Mehd Kilisesi'nde kutlamak isteyen Filistinli Hristiyanlar, sabahın erken saatlerinde Erez Sınır Kapısı önünde toplanmaya başladı.

Heyecanlı oldukları gözlenen Filistinli Hristiyanlardan Ebu Halil duygularını şu cümlelerle anlattı:

"Filistin'de ve özellikle Gazze'de barış için dua etmek üzere eşim ve 3 çocuğum ile Beytüllahim'deki Mehd Kilisesi'ne gidiyoruz. Bütün bu acıların son bulması için hep birlikte dua edeceğiz, Beytüllahim'de olmak için sabırsızlanıyoruz."

"İsrail, ailelerin bir kısmına izin verirken bir kısmını geride bırakarak, Noel sevincimizi yarım bıraktı"

Nebil Ferah isimli bir diğer Filistinli ise İsrail yönetiminin Gazze'deki Hristiyan ailelerin bir kısmına Beytüllahim'e gidiş izni verirken, bir kısmına ise izin vermediğini dolayısıyla Noel sevincini tam olarak yaşayamadıklarını ifade etti.

Ferah, "Bazı ailelerde Beytüllahim'e gitmeleri için sadece babaya izin verildi, anne veya çocuklara izin verilmedi, bazılarında ise tersi bir durum yaşandı. Bu gerçekten üzüntü verici. Herkes Noel'i ailesiyle kutlamak istiyor. İsrail, ailelerin bir kısmına izin verirken bir kısmını geride bırakarak, Noel sevincimizi yarım bıraktı. Gazze'deki bütün Hristiyanlara izin verilmesini istiyoruz" dedi.

Batı Şeria'nın güneyinde Filistin yönetimine bağlı bir kent olan Beytüllahim, Hz.İsa'nın doğduğu yer olduğuna inanılan Mehd Kilisesi'nin burada olması dolayısıyla Hristiyan dünyasında önemli bir yere sahip bulunuyor.

Gazze'de yaklaşık 2 bin Hristiyan bulunuyor ve bunların 70'ini Ortodoks, yüzde 30'u Katolikler oluşturuyor.

Haber 10

Bu haber 356 kez okundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.