İsrail ile şimdi de dizi krizi!

İsrail ile şimdi de dizi krizi!

TRT1 tarafından yayına konan "Ayrılık" dizisi, İsrail'de büyük rahatsızlık doğurdu. Türk elçi çağrıldı, dizi protesto edildi.

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan tatbikat krizi sona ermeden bu defa siyasi danışmanlığını Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak'ın yaptığı "Ayrılık" dizisi krizi patlak verdi. TRT1 tarafından yayına konulan "Ayrılık" dizisi, İsrail'de büyük rahatsızlık meydana getirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türk Büyükelçiliği Maslahatgüzarını dün akşam çağırırken Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği de girişimlerde bulundu. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman da, bu tür bir dizinin "İsrail'e karşı ciddi bir kışkırtma olduğunu ve bunun hükümetin sponsorluğu ile yapıldığı"nı öne sürdü.

TRT1 tarafından yayına konulan ve İsrail'in Gazze operasyonu sırasında yaşanan aşk öyküsünün işlendiği "Ayrılık" dizisi, İsrail'i ayaklandırdı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türk Büyükelçiliği Maslahatgüzarını Bakanlığa çağırarak diziyi protesto etti. Buna ek olarak Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği'nin de Dışişleri Bakanlığı'nın nezdinde girişimlerde bulunduğu belirtildi.

Bu arada, Türkiye'ye protesto talimatını veren İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da "Böyle bir dizinin yayına konulması, en ciddi kışkırtma türü ve bu hükümetin sponsorluğu ile yapılıyor" dedi. İsrailli basına göre, Lieberman şunları söyledi:

"Gerçek ile en uzak ilişkisi olmayan ve İsrailli askerleri masum çocuklarının katilleri olarak gösteren bir dizinin düşman devletlerce bile yayınlanması yakışmaz, hele hele İsrail ile tam diplomatik ilişkileri olan bir devlet tarafından yayınlanması hiç yakışmaz."iddialarında bulundu.

AYRILIK DİZİSİ FİLİSTİN'DE

Dizi, Ortadoğu'nun en acılı coğrafyasında, kuşaklar boyu süren trajediyi bütün boyutları ile canlandırırken, hikayesinin merkezine Filistin sorunu benzeri dünyadaki diğer pek çok kavganın mutlak çözümünün yeryüzüne sevgi, merhamet ve barışın hakim olmasında yattığını vurguluyor. Ayrılık, yeni bölümlerde, özellikle bir toplumun en duyarlı bölümünü oluşturan kadınların gözünden yürek yaralarını, acımasız çocuklarını kaybetmenin sarsıntısını, eş ve sevgililerini kaybetme korkusunu, zengin oyuncu kadrosuyla ve etkili bir dille işliyor.

DUNYABULTENİ

Etiketler :