İsrail İnsansız Hava Aracı Düşürdü

İsrail İnsansız Hava Aracı Düşürdü

İsrail ordusu Gazze’den İsrail’e uçan bir insansız hava aracını düşürdüğünü bildirdi.

İsrail ordusu Gazze’den İsrail’e uçan bir insansız hava aracını düşürdüğünü bildirdi.

Bir askeri sözcü İsrail kuvvetleri tarafından Patriot füzesiyle vurulan aracın Gazze ile Tel Aviv arasında Aşdod kasabası üzerinde  uçmakta iken düşürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusu ayrıca  Hamas militanlarının Gazze’den roket atmayı sürdürdüğünü  buna karşılık hava saldırılarına devam eden  İsrail savaş uçaklarının geceyarısı çok sayıda hedefi tahrip ettiğini bildirdi.

Filistinli yetkililer  İsrail hava saldırılarında bugüne kadar militanlar dahil 160 kişinin  öldüğünü söylüyor. Ölenlerin çoğunun siviller olduğu öne sürülüyor.

BM çocuk dairesi Pazartesi günü ölenler arasında 33 çocuk bulunduğunu bildirdi.

Bu arada Arap Birliği uluslararası topluluğu  daha fazla sessiz kalmayı bırakarak İsrail hava saldırılarını durdurmaya çağırdı. Birlik yasal ve insani örgütlerinin Filistin halkını koruması gerektiğini bildirdi.

İsrail Pazar günü Gazze’deki Hamas militanlarına karşı geçen hafta başlattığı saldırıda  ilk kara harekatını gerçekleştirdi.

Yetkililer  İsrail komandolarının   Pazar günü bir roket rampasını hedef aldığını bildirdi.  Filistinli militanlarla kısa süre çatışmada oört İsrailli askerin hafif yaralandığı açıklandı.

İsrail uluslararası ateşkes çağnılarını dinlemeyerek Pazar günü Gazze’de de hava saldırılarını sürdürdü. Hava saldırıları Gazze’nin kuzeyinde binlerce kişini evlerini terketmesine yol açtı. Yabancılar ve çifte vatandaş olan  Filistinlilerin hepsi Gazze’den ayrımış bulunuyor.

 İsrail, Hamas hedeflerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinliler ağır kayıp verdi. Çatışmalarda İsrailliler arasında ağır yaralanan olmadı.

İsrailli yetkililer eğer barış istiyorsa Hamas’ın derhal füze saldırılarına son vermesi gerektiğini  söylüyor.

Çatışmalar, üç Yahudi ve arkasından bir Filistinli gencin kaçırılarak öldürülmesinin ardından  başladı. Filistinlilerin sabrını taşıran bir başka unsursa, İsrail işgalinin devam etmesi ve siyasi çözüm yönünde ilerleme sağlanamaması oldu.

Taraflar 2012 sonlarında yaptıkları sekiz günlük savaştan bu yana en ağır çatışmaları yaşıyor ve bunun duracağı yönünde bir işaret görülmüyor. İsrail’in kara operasyonuna başlamasının, iki tarafın da ağır can kaybı vermesine yol açabileceği belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.